În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Cursuri pentru animatori socio-educativi în Alba Iulia
Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a inaugurat, pe 13 august, programul de perfecţionare în ocupaţia de animatori socio-educativi. Programul se desfăşoară la centrul-pilot pentru persoane cu dizabilităţi "Sfântul Meletie". Cursul însumează 100 de ore de instruire, în perioada 13 august - 13 septembrie a.c., pentru 20 de beneficiari. Instruirea se va face în cadrul unor module teoretice, dar şi practice, vizând dezvoltarea şi însuşirea de competenţe în acest domeniu. Cursul este derulat în cadrul proiectului parteneriat public-privat, în administrarea de servicii sociale, model de excelenţă, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul operaţional sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007-2013 şi are ca parteneri Asociaţia Filantropia Ortodoxă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Mureş, PAEM Alba şi Asociaţia Profesională a Asistenţilor Sociali Alba.
Marilena Mazilu, manager de proiect, a oferit mai multe detalii: "În cadrul acestui curs vor fi calificate 20 de persoane implicate în activităţile de prevenire a abandonului şcolar şi familial, din cadrul centrelor sociale administrate de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Română, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia şi autorităţile publice locale. La curs au fost invitaţi să participe angajaţi din cadrul serviciilor sociale ale Asociaţiei Filantropia şi Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia şi din partea autorităţilor publice, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi de Protecţia Copilului din judeţele Alba şi Mureş. În paralel cu acest curs de formare profesională se desfăşoară un alt curs, un curs de calificare pentru meseria de îngrijitoare de bătrâni la domiciliu". Unul dintre trainerii acestui curs, părintele lect. dr. Mihai Dan a arătat că "socio-animaţia este o meserie înscrisă în COR. La acest curs suntem trei traineri, eu voi aborda problemele de programare a activităţii şi implementare a proiectelor de animaţie. Mai avem din partea Direcţiei de Protecţie a Copilului un trainer, alături de un coleg din partea Agenţiei de Prestaţii Sociale. În cadrul acestui curs de socio-animaţie, participanţii vor învăţa să se joace cu copii, precum şi să obţină prin joc diverse schimbări, de dezvoltare a personalităţii, de structurarea identităţii de sine sau chiar pentru petrecerea timpului liber. Activităţile nu vor fi numai pentru copii, ci şi pentru adulţi".