De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Cuvânt din amvon: Unde şi când se poate săvârşi Taina Sfântului Maslu
Sfântul Maslu se săvârşeşte de regulă în biserică, iar în caz de necesitate, la căpătâiul patului celui bolnav. În ceea ce priveşte timpul săvârşirii acestei taine, Biserica o leagă de anumite soroace fixe, ea putând fi administrată, prin excepţie, ori de câte ori este nevoie. Zilele săptămânale în care se poate săvârşi Sfântul Maslu sunt: luni, miercuri şi vineri, precum şi în timpul posturilor mari din cursul anului bisericesc, atunci când se săvârşeşte mai des. În unele biserici, catedrale sau mănăstiri se oficiază Sfântul Maslu în miercurea mare din Săptămâna Patimilor, în amintirea ungerii cu Mir a Mântuitorului de către femeia cea păcătoasă. Pentru cei sănătoşi, Sfântul Maslu poate fi săvârşit joi sau vineri în Săptămâna Patimilor, sau chiar în sâmbăta mare înaintea Ceasurilor (sau a Sfintei Liturghii), în cinstea şi amintirea ungerii Trupului lui Hristos cu miresme de către femeile mironosiţe. În Bucovina, această Taină se săvârşeşte în joia mare şi înlocuieşte ritualul spălării picioarelor. Biseria Greacă săvârşeşte Maslu şi cu ocazia hramului Sfântului Iacob, ruda Domnului (23 octombrie).
De regulă, Sfântul Maslu se săvârşeşte dimineaţa, dar pe alocuri poate fi oficiat şi seara, atunci când credincioşii sunt mai liberi şi pot lua parte la slujbă. (Diac. Ioniţă Apostolache)