„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Darul copiilor din Parohia Dobroteasa la Naşterea Domnului
Parohia Dobroteasa a adunat de-a lungul timpului în pridvorul bisericii numeroşi tineri, pentru care şi prin care se desfăşoară diferite activităţi social-filantropice şi catehetice. Sâmbătă, 19 noiembrie, o parte din tinerii care frecventează cursurile Cercului de pictură "Buna Vestire" au continuat lecţiile de pictură pe sticlă, sub îndrumarea preoţilor Gheorghe Sima, paroh, Gheorghe Ioniţă şi diaconul George Valentin Paraschiv, precum şi a Ceciliei Domnica Constantinovici, asistent social în cadrul Protoieriei III Capitală. "Întâlnirea de astăzi este un lucru firesc în parohia noastră. Însă spre deosebire de alte întâlniri ale noastre cu tinerii, aceasta este una mai specială deoarece rodul ostenelii, al talentului şi al dragostei lor va fi trimis unei parohii ortodoxe româneşti din Norwich, Marea Britanie, cu hramurile Sfânta Muceniţă Filoteea şi Cuviosul Beda Venerabilul. Această parohie este nou-înfiinţată şi astfel are nevoie şi de ajutor. Astfel, prin împreună lucrarea noastră, a slujitorilor Bisericii, şi a tinerilor noştri, le trimitem 15 icoane pictate pe sticlă pentru ca activitatea artistică a copiilor noştri să fie valorificată atât duhovnicesc, cât şi filantropic. Sperăm să fie un gest de mare bucurie pentru părintele Liviu Barbu, familia dânsului, care a făcut parte din fiii duhovniceşti ai parohiei noastre, cât şi pentru întreaga comunitate de români, stabiliţi pe acele meleaguri din varii motive", a precizat părintele Gheorghe Sima, parohul Bisericii Dobroteasa.
La Parohia Dobroteasa, în afara Cercului de pictură "Buna Vestire", cei 25 de tineri sunt angrenaţi şi în alte activităţi. "Activitatea din cadrul cercului de pictură reprezintă un mod de a fi mai aproape de Dumnezeu, de Biserică şi de părintele, pe lângă care am petrecut foarte mult timp, încă de mici. Noi, cei mari, prin activitatea noastră transmitem celor mai mici ceea ce am primit şi noi la rândul nostru. Pe lângă faptul că este un mod de a ne apropia mai mult de Biserică, dobândim mai multe cunoştinţe despre credinţa ortodoxă, ne dezvoltăm latura artistică şi ne putem destinde, fiind o alternativă de petrecere a timpului mult mai bună decât în faţa televizorului sau a computerului, şi astfel putem cultiva mai bune relaţii de prietenie. De asemenea, ajutăm copiii la diferite materii, precum limba română, matematică, limbi străine şi altele, nu pentru că ei nu ar fi capabili, ci pentru că alături de noi mai învaţă şi alte lucruri pe care la şcoală nu le dobândesc", a explicat Alexandra Bibirel.
Cele 15 icoane pictate pe sticlă au chipul Mântuitorului Iisus Hristos, al Maicii Domnului, al sfinţilor ocrotitori ai celor două parohii, precum şi alte scene din lucrarea de mântuire a neamului omenesc. "Îmi place să pictez şi mi-am dorit de mult să pictez icoane pe sticlă. Am început acum câteva săptămâni şi îmi place. Aici am învăţat că trebuie să am răbdare când pictez şi că nu e un concurs cine pictează cel mai mult", a mărturisit Cosmin, elev în clasa I. Cercul de pictură "Buna Vestire" din Parohia Dobroteasa şi-a început activitatea acum trei ani.