În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Daruri pentru cei aflaţi în nevoi
În această perioadă, Arhiepiscopia Dunării de Jos a fost alături, de persoanele private de libertate din Penitenciarul Brăila, precum şi de copiii din parohiile Protopopiatului Covurlui. La penitenciarul din Brăila au fost desfășurate mai multe activități liturgice, cultural-educaționale și social-filantropice. Capela cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din incinta penitenciarului a fost resfințită, luni, 5 decembrie, de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, după ce pictura interioară a trecut prin ample lucrări de restaurare. La slujbă au fost prezenți şi opt studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității „Danubius”, Galați, care au participat la cea de a treia ediție a programului cultural-educațional „O zi în penitenciar”.
Pentru implicarea în activitățile cultural-educaționale, cei peste 100 de deținuți au fost răsplătiți cu daruri de Moș Nicolae: obiecte de igienă personală, fructe, cărți de rugăciuni și iconițe. De asemenea, tot luni, 80 de elevi din parohiile Protopopiatului Covurlui, însoţiţi de preoţi, cadre didactice şi voluntari, s-au deplasat la unul dintre centrele comerciale din Galaţi şi au primit în dar articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, valoarea ajutorului primit de fiecare copil în parte fiind de 250 de lei.