Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit în Duminica dinaintea Crăciunului, a Sfinților Părinți după trup ai Domnului, 22 decembrie 2024, un cuvânt de învățătură în Paraclisul istoric „Sfântul
Daruri pentru copiii defavorizaţi
Voluntarii de la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iaşi au desfăşurat vineri, 15 mai, o nouă ediție a proiectului „Dăruiește un zâmbet”, în localitățile Roșu și Dolhești din județul Iași.
Aceștia au împărțit la 80 de copii cu situații speciale produse de igienă personală şi dulciuri, dar şi câte o cărticică de rugăciuni și un ghid ilustrativ despre igienizarea corectă a mâinilor și a dinților.
„Comunitatea noastră încearcă să atragă atenția asupra faptului că următoarele generații trebuie educate încă de la o vârstă fragedă. Aducem mulțumiri speciale sponsorului nostru Saint Paraskeva Orthodox Charity, pentru sprijinul neîntrerupt, Fundației Comunitare Iași, pentru suportul oferit pe platforma on-line, și celor de la Ford Iași - ATI Motors Holding, pentru că mereu ne ajută cu cele mai noi și dotate automobile”, a declarat Vlăduț Ipate, coordonatorul Comisiei Proiecte din cadrul colegiului.
„A fost doar începutul obiectivelor propuse: vom reveni în aceste comunități pentru a ține o oră de igienă, să familiarizăm comunitățile defavorizate cu conceptul de igienă orală, apoi vom oferi fiecărui copil din comunitate câte un consult stomatologic și tratament specializat într-unul din cabinetele partenere”, a subliniat Ionela Abunei, voluntar.
Alături de voluntari, la împărțirea darurilor au fost prezenți și preoții din cele două comunități ieșene - Roșu și Dolhești.
„Viaţa la țara are frumusețile ei, dar, în același timp, greutățile își fac loc, și de aceea copiii noștri sunt recunoscători atunci când cineva își arată dragostea față de ei. Ne dorim ca toate aceste proiecte să aibă continuitate”, a subliniat părintele Mihai-Gabi Bucătaru-Ciornei.
„Mulțumim Colegiului «Sfântul Nicolae», care, prin tinerii săi voluntari, a oferit un prilej de bucurie copiilor din Parohia Dolhești. Lucrurile primite de către aceștia sunt importante atât prin utilitatea lor, cât mai ales prin lecția oferită: bucuria darului și prețuirea legăturii dintre oameni”, a adăugat preotul Mihai Brumă.