Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul buzoian Poștă și‑a cinstit marți, 7 ianuarie, ocrotitorul spiritual. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit
Daruri pentru vârstnici şi simpozion în Episcopia Alexandriei şi Teleormanului
Prima zi a lunii octombrie, în calendarul civil, este dedicată persoanelor vârstnice. În Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, semnificaţia acestei zile a fost adusă sub Acoperământul Bisericii şi al Maicii Domnului, prin săvârşirea Sfintei Liturghii şi dăruirea de flori persoanelor prezente la slujba religioasă de către elevi din clasele primare, „ca înţelegere a întâlnirii în timp a generaţiilor“, precum a spus pr. Eugen Cătălin Păunescu, consilier administrativ în cadrul Centrului eparhial al Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului. De asemenea, cu binecuvântarea Preasfinţitului Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, a fost organizat şi Simpozionul „Boală. Vindecare. Tămăduire. Perspective creştine“, ca parte a manifestărilor dedicate ,Anului Tainei Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor. „Evenimentele au avut loc la Biserica «Adormirea Maicii Domnului» din Roşiorii de Vede. Au fost prezenţi preoţi de la spitalele din oraşele din judeţ şi de la Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Cervenia. Invitaţi speciali au fost Mariana Pănculescu, medic neurolog-psihiatru şi pediatru de la Spitalul Judeţean Alexandria, şi doamna Miu Adriana, medic oncolog la Spitalul Municipal Roşiorii de Vede. În intervenţiile domniilor lor, invitaţii au prezentat perspectiva medicului şi, în mod special, a medicului creştin, cu privire la suferinţă şi boală şi la raportul dintre medic şi bolnav, această prezentare fiind făcută din prisma cazurilor cu care s-au confruntat.
A fost subliniată importanţa unei bune colaborări şi coordonări între Biserică şi spital, în folosul sufletesc şi trupesc al celor aflaţi în suferinţă, iar concluzia întâlnirii poate fi sintetizată astfel: Biserica trebuie să îşi deschidă mai larg porţile să-i primească pe medici, iar spitalul să-şi deschidă larg porţile să-i primească pe preoţi“, a mai precizat pr. consilier administrativ Eugen Cătălin Păunescu.