Ziua de 15 noiembrie marchează, în Biserica noastră, atât începutul Postului Nașterii Domnului, cât și pomenirea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Între lăcașurile care îl au ocrotitor spiritual pe marele stareț isihast se numără și biserica Parohiei „Șerban Vodă” din Protopopiatul Sector 4 Capitală, care și-a sărbătorit hramul de toamnă prin rugăciune. Bogatul program liturgic care a marcat sărbătoarea comunității parohiale a debutat în ajunul zilei de pomenire a sfântului.
Dascălii suplinitori cu note sub 7 vor fi monitorizaţi
Catedrele care se vacantează după începerea anului şcolar vor putea fi ocupate de candidaţi care participă la concursurile organizate la nivelul unităţilor de învăţământ, potrivit Calendarului mişcării personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2011-2012. Profesorii care vor obţine note între 5,00 şi 6,99 vor fi monitorizaţi pe parcursul anului şcolar de directorii şi inspectorii de specialitate.
Pentru ocuparea posturilor rămase vacante în acest an şcolar, 2011-2012, în învăţământul preuniversitar pot fi organizate concursuri la nivelul unităţilor de învăţământ, după ce catedrele libere vor fi comunicate inspectoratelor şcolare judeţene, potrivit Calendarului mişcării personalului didactic. Concursurile de suplinire se vor desfăşura la nivel de şcoală, la nivel de consorţii şcolare sau în asocieri temporare la nivel local, candidaţii urmând a fi evaluaţi scris şi oral/practic, în funcţie de profilul postului, se mai arată în ordinul semnat de ministrul Educaţiei. Pentru a ocupa posturi didactice/catedre, candidaţii care participă la concursul organizat potrivit instrucţiunii trebuie să obţină minimum nota 5,00. "Candidaţii care obţin note între 5,00 şi 6,99 vor fi monitorizaţi pe parcursul anului şcolar de conducerile unităţilor de învăţământ, inspectori de specialitate/metodişti ai inspectoratului şcolar, în scopul asigurării calităţii actului educaţional", precizează actul MECTS. Pentru organizarea şi desfăşurarea concursului la nivelul unei unităţi de învăţământ, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ stabileşte comisia de organizare şi desfăşurare a concursului, care va fi formată dintr-un preşedinte - directorul unităţii de învăţământ, membri - profesori titulari, de regulă, cu gradul didactic I sau II, un reprezentant al inspectoratului şcolar - inspector şcolar, un secretar - cadru didactic titular. Fiecare lucrare scrisă este verificată independent de cei doi membri ai comisiei de evaluare şi apreciată separat, cu note de la 10 la 1, incluzând şi punctul din oficiu, conform baremului de evaluare. Fiecare profesor evaluator trece punctele acordate pentru fiecare subiect, precum şi nota finală în borderoul de notare, după terminarea evaluării, iar la evaluare, nu se vor face însemnări pe lucrare.