Ziua de 15 noiembrie marchează, în Biserica noastră, atât începutul Postului Nașterii Domnului, cât și pomenirea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Între lăcașurile care îl au ocrotitor spiritual pe marele stareț isihast se numără și biserica Parohiei „Șerban Vodă” din Protopopiatul Sector 4 Capitală, care și-a sărbătorit hramul de toamnă prin rugăciune. Bogatul program liturgic care a marcat sărbătoarea comunității parohiale a debutat în ajunul zilei de pomenire a sfântului.
Decizie pozitivă a Curţii Europene privind utilizarea simbolurilor religioase
Şcolile din Italia pot continua să expună crucifixe în sălile de clasă după decizia pozitivă în acest sens oferită de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Această hotărâre oficială încheie un proces lung intentat de Soile Lautsi statului italian, în vederea înlăturării oricărui simbol religios din sălile de clasă deoarece acestea contrazic principiile seculare elementare. Lautsi a decis să atace la Curtea Europeană deciziile de revocare a cererii sale pe care le primise în tribunalele din Italia. În 2009, o cameră inferioară a Curţii Europene a favorizat cererea lui Lautsi şi a hotărât că un crucifix nu poate fi expus într-o sală de clasă deoarece poate fi "deranjant" pentru elevii care aparţin altor religii sau care se consideră atei. Consilierul legal Roger Kiska a oferit o explicaţie pentru decizia diferită adoptată acum de Curtea Europeană:
"Autoritatea Curţii Europene nu poate să îşi depăşească propriile limite şi să forţeze în consecinţă un stat membru să renunţe la tradiţii şi convingeri religioase pe care le poate apăra prin dreptul suveran pe care îl deţine. Existenţa unui corp juridic extern, care poate cere unei naţiuni să abjure şi să întrerupă o tradiţie veche de secole întregi, poate fi interpretată drept un pas major spre instaurarea unui sistem autoritar extern care nu poate fi susţinut oficial de nici o ţară. De altfel, o decizie contrară în acest caz ar fi însemnat că nici o instituţie europeană aflată sub incidenţa Convenţiei Europene a Drepturilor Omului nu poate prezenta oficial simboluri religioase. Ar fi reprezentat un exemplu periculos pentru tot mapamondul". Decizia Curţii Europene se aplică pentru toate cele 47 de ţări membre ale Consiliului Europei.