De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Delegaţia Conferinţei Episcopale din regiunea Umbria în vizită la Patriarhia Română
La Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit ieri în audienţă delegaţia Conferinţei Episcopale din regiunea Umbria, Italia, condusă de Excelenţa Sa Vincenzo Paglia, Arhiepiscop de Terni, Narni şi Amelia şi Preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Familie.
Excelenţa Sa Vincenzo Paglia a mulţumit pentru primire şi a menţionat că împreună cu membrii Conferinţei Episcopale din regiunea italiană Umbria se află într-un pelerinaj în România pentru a cunoaşte mai bine viaţa socială, culturală şi religioasă a poporului român, de aceeaşi origine latină cu poporul italian. În acest context, Arhiepiscopul Vincenzo Paglia a subliniat relaţiile foarte bune ale Bisericii Romano-Catolice cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, condusă de Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe Excelenţa Sa Vincenzo Paglia pentru recenta numire ca Preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Familie şi a mulţumit pentru sprijinul constant pe care Biserica Romano-Catolică îl acordă parohiilor ortodoxe române din Italia, în special prin oferirea de lăcaşuri de cult pentru oficierea slujbelor religioase.
Patriarhul României şi Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Familie au mai subliniat importanţa dialogului şi cooperării practice între cele două Biserici pentru promovarea comună a valorilor creştine, în special ale instituţiei sacre a familiei într-o Europă afectată de secularizare, criză morală şi economică.
Marea provocare a unităţii creştine
La sfârşitul întrevederii, Excelenţa Sa Vincenzo Paglia, Arhiepiscop de Terni, Narni şi Amelia, ne-a vorbit despre vizita în România a delegaţiei Conferinţei Episcopale din regiunea Umbria, Italia: "Avem marea provocare a unităţii creştine, şi îmi aduc aminte că am fost prezent la întâlnirea dintre patriarhul Teoctist şi papa Ioan Paul al II-lea, cu acel mare strigăt: "Unitate, unitate!" Aceasta este prima sarcină a creştinilor. O altă sarcină este aceea de a comunica Evanghelia iubirii într-o lume în care oamenii riscă să fie tot mai singuri, tot mai trişti. Iată de ce trebuie să regăsim o forţă, o putere care să ne unească pentru a face diferenţa şi pentru a combate tristeţea, răul şi conflictele. Pentru noi, vizita în România înseamnă o întâlnire cu fraţi care au ambiţia de a schimba acest moment dificil într-un moment de speranţă pentru toată lumea".