De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Distincţii în semn de preţuire şi recunoştinţă
Mai mulţi angajaţi ai Patriarhiei Române (29 de persoane) şi ai Arhiepiscopiei Bucureştilor (16 persoane) au primit ieri, 10 ianuarie 2018, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Diploma omagială și medalia dedicate anului 2017, „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești”. Aceste persoane au fost evidenţiate de Patriarhul României în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru munca desfăşurată în anul care s-a încheiat recent.
Evenimentul a avut loc în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei, în prezenţa membrilor Permanenței Consiliului Național Bisericesc. În cuvântul de învăţătură, Părintele Patriarh Daniel a subliniat că anul 2017 a fost un an bogat din punct de vedere spiritual, cultural şi misionar. „Noi mulţumim celor care au lucrat cu bucurie şi cu multă osteneală. S-au făcut foarte multe lucrări de ordin administrativ, dar şi de ordin cultural-misionar. Au fost tipărite o mulţime de cărţi, care au scos în evidenţă atât Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti, cât şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, a evidenţiat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
În continuare, Preafericirea Sa a anunţat că aceeaşi diplomă cu medalie va fi oferită mai multor credincioşi ortodocşi care nu lucrează în instituţiile bisericeşti, ci în alte instituţii din societate. „Am intrat într-un an nou şi într-o tematică nouă, Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, de aceea am început deja pregătiri pentru acest an”, a precizat Patriarhul României.
Întâistătătorul Bisericii noastre a mai subliniat că tematica oricărui an omagial şi comemorativ reprezintă „o mare şansă a bucuriei şi a binecuvântării. Singura adevărata bucurie este bucuria rodirii, bucuria roadelor, obţinute prin muncă cinstită, prin multă stăruinţă, îmbinate cu multă credinţă şi multă rugăciune. De aceea noi ne considerăm binecuvântaţi de Dumnezeu când lucrăm pentru Biserica lui Hristos şi pentru binele poporului român”.