De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Dragoste și recunoștință de 1 decembrie la Caransebeș
De Ziua Națională a României, în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a oficiat slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc, precum şi de cinstire a eroilor care au înfăptuit Marea Unire din 1918.
„În primul rând, dragoste și recunoștință Îi datorăm lui Dumnezeu, Cel care a ajutat poporul român să fie unit într-o singură țară creștină și română, apoi, dragoste și recunoștință oferim astăzi înaintașilor, făuritorii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, dar și tuturor eroilor patriei noastre, pentru că a curs mult sânge în Primul Război Mondial și, într-adevăr, batalioanele române au trecut Carpații, pentru că Ardealul a fost, este și va rămâne al românilor”, a afirmat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.
Slujba de Te Deum a fost urmată de un recital de cântece patriotice, dar și colinde, în interpretarea corului Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” și a Grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
La eveniment au luat parte oficialităţi locale, judeţene, preoți din municipiu, conducători de instituții din Caransebeș, oameni de cultură, profesori și elevi seminariști de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”, precum şi mulţi credincioşi.
După momentul de rugăciune și miniconcertul oferit de teologi, Părintele Episcop Lucian și oficialitățile prezente au depus flori la statuia Episcopului Elie Miron Cristea, cel care a avut un rol important în înfăptuirea Marii Uniri, dar și la Crucea Identității și Demnității Naționale din centrul civic al municipiului Caransebeș.