În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Duminica a 12‑a după Rusalii la Catedrala Patriarhală
Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop‑vicar patriarhal, a săvârșit duminică, 27 august 2023, Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai lăcașului de rugăciune istoric.
În cuvântul de învățătură, ierarhul a tâlcuit pasajul evanghelic în care este prezentată convorbirea tânărului bogat cu Mântuitorul Iisus Hristos privitoare la preocuparea de a dobândi viața veșnică din Împărăția cerurilor (Matei 19, 16‑26). „Vedem că acest tânăr, pentru viața lui morală, pentru stăruința lui pentru cele spirituale, are niște intuiții pe care nu le‑a putut primi decât de la harul lui Dumnezeu. Îl numește pe Învățătorul din Galileea ca fiind bun. Pentru evrei, ca și pentru noi creștinii, binele nu este un concept, ci este un atribut al lui Dumnezeu, Care este Bun și este Izvorul a toată bunătatea. Din bunătatea Sa El a adus de la neființă la ființă tot ceea ne înconjoară. Vedem, deci, că tânărul intuiește că Învățătorul la care a venit alergând, știind că El este singurul care îi poate da răspuns la întrebarea esențială care îi preocupa gândurile, este mai mult decât un simplu profet sau învățător, că El are ceva care Îl aseamănă lui Dumnezeu. Mântuitorul a vrut să arate smerenia Sa, pentru că El face binele nu pentru a fi numit bun, nu pentru a fi lăudat de oameni și apreciat, ci pentru că aceasta este misiunea cu care a fost trimis de Tatăl în lume, ca să caute și să mântuiască pe cel pierdut. Iată, deci, că Mântuitorul în întâmplarea de astăzi ne arată pe de o parte bunătatea, morala, buna creștere a tânărului dregător bogat, iar pe de altă parte ne arată și multa și adânca Lui smerenie”, a reliefat Preasfinția Sa.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.