De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Duminica Ortodoxiei la Biserica Icoanei din București
În perioada 3-5 martie, la Biserica Icoanei din sectorul 2 al Capitalei se va desfășura un amplu program cultural-duhovnicesc dedicat Duminicii Ortodoxiei. În acest an, alături de odorul de mare preț al sfântului lăcaș, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, de la care provine și numele bisericii, credincioșii se pot închina și la racla ce adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Mucenic Efrem cel Nou, adusă de la Reședința Patriarhală. De asemenea, va avea loc și o conferință, urmată de un concert de cântări religioase specifice perioadei Triodului.
Racla cu fragmentul din moaștele Sfântului Mucenic Efrem cel Nou, adusă de la Reședința Patriarhală, va ajunge la biserica Parohiei Icoanei vineri, 3 martie, la ora 12:45, urmând a fi așezată, alături de Icoana Maicii Domnului a parohiei, într-un baldachin special amenajat în curtea bisericii. De la ora 16:30 vor fi săvârșite Acatistul Sfântului Mucenic Efrem cel Nou și Taina Sfântului Maslu. „Ținând cont de faptul că în ultimii trei ani evenimentele nu s-au mai putut desfășura din cauza pandemiei și situației create, reluăm de anul acesta manifestările legate de Duminica Ortodoxiei, mai ales pentru faptul că biserica noastră are un odor special, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, de la care au primit numele biserica și cartierul în care se află sfântul lăcaș. Sâmbătă după amiază, de la ora 17:00, se va desfășura și evenimentul cultural-religios intitulat «Postul, medicament pentru suflet» la care sunt invitați medicul Virgil Stroescu împreună cu jurnalistul George Grigoriu. În continuare, va fi susținut un program de cântări religioase specifice Postului Mare de Grupul psaltic «Tronos» al Catedralei Patriarhale și de corul bisericii noastre. Duminică va fi săvârșită Sfânta Liturghie arhierească pe scena amenajată în curtea bisericii, iar la final va avea loc o procesiune în jurul bisericii, la finalul căreia se va citi rugăciunea de sfințire a icoanelor, pentru că toți credincioșii vor purta icoane în mâini. Icoanele vor fi stropite și cu apă sfințită”, ne-a declarat părintele paroh Liviu Nechita, consilier patriarhal.
În fiecare seară, Icoana Maicii Domnului cu Pruncul și racla cu fragmentul din moaștele Sfântului Mucenic Efrem cel Nou vor rămâne spre închinare până la ora 22:00 sau până la închinarea ultimului credincios.