În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Duminica Slăbănogului, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi
Duminica videcării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda a fost prăznuită şi la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi prin săvârşirea Sfintei Liturghii, de către Înalt Preasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi slujitori, în prezenţa reprezentanţilor Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Locomotor din Galaţi, precum şi a numeroşi credincioşi gălăţeni.
În acest cadru, Înalt Preasfinţia Sa a vorbit despre starea de neputinţă şi despre datoria semenilor de a ajuta pe cei bolnavi: "Sfânta Evanghelie are, de fiecare dată, adresanţi precişi. Astăzi, un bolnav de 38 de ani ne arată cauza suferinţei, şi anume neputinţa fizică, dar şi singurătatea în boală. Ceea ce îl durea pe slăbănog mai mult era singurătatea, deşi se afla în mijlocul unei mulţimi de oameni! De 38 de ani suferea singur şi primul care i-a răspuns după atâţia ani a fost Mântuitorul Iisus Hristos. Dar Mântuitorul nu i S-a descoperit decât în templu, în lăcaşul de rugăciune, pentru ca, de atunci, Biserica să rămână locul unde El neîncetat asistă orice bolnav. Iată, astăzi, la Catedrala din Galaţi, o parte din membrii asociaţiei unei categorii de bolnavi locomotor ne îndeamnă pe toţi, pe de-o parte, să îi ajutăm să vină la Biserică, unde cu siguranţă îl vor găsi pe Mântuitorul şi-L vor lua cu ei acasă, iar pe de altă parte, vor găsi mulţi voluntari creştini care, fie acasă, fie în biserici, vor ajuta bolnavii, ajutându-se şi pe ei înşişi". Cu acest prilej s-a făcut slujba parastasului pentru toţi ierarhii Dunării de Jos, adormiţi întru Domnul, începând cu marele Episcop Melchisedec şi terminând cu Arhiepiscopul Antim Nica al Tomisului şi Dunării de Jos. La sfârşitul Sfintei Liturghii, persoanele cu handicap, au primit binecuvântarea ierarhului locului, precum şi mici daruri de primă necesitate.