În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Educaţie şi cultură: Competiţie pentru titlul de „şcoală de top în matematică, ştiinţe şi tehnologii“
Un număr de 20 de unităţi şcolare din judeţul Iaşi au fost selectate pentru a participa la concursul MaST-Top. Juriul va evalua lucrările la sfârşitul lunii mai şi va desemna cele 10 şcoli câştigătoare ale titlului de "şcoală de top în matematică, ştiinţe şi tehnologii".
20 de şcoli şi licee din judeţul Iaşi vor concura în perioada următoare pentru obţinerea titlului de "şcoală de top în matematică, ştiinţe şi tehnologii" în cadrul proiectului MaST Networking, Calitate în dezvoltarea competenţelor cheie de matematică, ştiinţe şi tehnologii, derulat cu fonduri europene. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, care este partener în proiect, au fost selectate următoarele şcoli: Colegiul "Costache Negruzzi" Iaşi, Colegiul Naţional "Garabet Ibrăileanu" Iaşi, Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Iaşi, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Iaşi, Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul Tehnic "D. Leonida" Iaşi, Colegiul Tehnic "M. Sturdza" Iaşi, Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi, Grupul Şcolar Agricol "Haralamb Vasiliu" Podu Iloaiei, Liceul de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi, Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" Iaşi, Liceul teoretic "Miron Costin" Iaşi, Şcoala "Alecu Russo" Iaşi, Şcoala "Aron Vodă", com. Aroneanu, Şcoala "B. P. Hasdeu" Iaşi, Şcoala "D. D. Pătrăşcanu" Tomeşti, com. Tomeşti, Şcoala "Dimitrie A. Sturdza" Iaşi, Şcoala "Ion Cantacuzino" Paşcani, Şcoala cu clasele I-VIII Liteni, com. Belceşti, şi Şcoala Normală "Vasile Lupu" Iaşi. În perioada următoare, la nivelul fiecărei şcoli înscrisă în competiţie se va constitui un grup de lucru format din director/director adjunct/profesor metodist/responsabil comisie metodică, 2 - 3 profesori cu specializarea în domeniul MaST şi un număr de maximum 10 elevi şi se va înfiinţa Atelierul de Inovare şi Creativitate MaST în cadrul căruia vor urma să se desfăşoare activităţile. Evaluarea activităţilor MaST desfăşurate în unităţile şcolare va avea loc în perioada 23-31 mai pe două secţiuni, corespunzătoare claselor V-VIII şi IX-XII. Scopul competiţiei este de a scoate în evidenţă şcolile în care există preocupări speciale în ceea ce priveşte dezvoltarea competenţelor fundamentale de matematică, fizică, chimie, biologie, tehnologii la elevi. În mod concret, elevii şcolilor generale, dar şi liceenii trebuie să-şi prezinte, în cadrul unei expoziţii, rezultatele proiectelor din domeniul matematicii, ştiinţelor, informaticii şi educaţiei tehnologice realizate în cadrul Atelierelor de Inovare şi Creativitate, înfiinţate la nivelul unităţilor de învăţământ. În fiecare an vor fi selectate pentru a intra în competiţie un număr de 20 de şcoli, dintre care 10 vor fi desemnate câştigătoare.