Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul buzoian Poștă și‑a cinstit marți, 7 ianuarie, ocrotitorul spiritual. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit
Elevii le-au oferit daruri bătrânilor şi au stat de vorbă cu ei
Bătrânii aflaţi în grija Centrului de asistenţă socială şi îngrijire la domiciliu "Sfântul Mina" din cadrul Fundaţiei "Solidaritate şi Speranţă" a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi cei din Aşezământul social-filantropic "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare" al parohiei Hârja, Protopopiatul Oneşti, au fost vizitaţi în urmă cu două zile de elevi. Copiii le-au oferit daruri vârstnicilor şi au stat de vorbă cu ei.
Centrul de asistenţă socială şi îngrijire la domiciliu "Sfântul Mina" din cadrul Fundaţiei "Solidaritate şi Speranţă" a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a desfăşurat luni, 7 martie, alături de Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Iaşi, o activitate caritativă. Un grup de elevi, coordonaţi de prof. de religie Daniela Lupiş, a oferit pachete cu alimente şi îmbrăcăminte persoanelor în vârstă, singure, bolnave sau cu o situaţie materială precară, aflate în grija Centrului de asistenţă socială şi îngrijire la domiciliu "Sfântul Mina". "Acţiunea a fost un succes, copiii fiind bucuroşi de întâlnirea cu bătrânii. Beneficiarii noştri s-au bucurat de vizita elevilor. Scopul acestei acţiuni a fost acela de a dezvolta parteneriatul încheiat încă de anul trecut între centrul nostru şi Colegiul "Mihai Eminescu" Iaşi. În acelaşi timp, ne-am dorit ca prin această activitate să se realizeze un schimb de experienţă între generaţii, care este important pentru ambele părţi", a declarat Cătălina Fadur, coordonatorul Centrului de asistenţă socială şi îngrijire la domiciliu "Sfântul Mina". "Au fost deosebit de sensibilizaţi cât a durat momentul artistic" La Aşezământul social-filantropic "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare" al parohiei Hârja a avut loc luni, 7 martie, o activitate culturală dedicată femeilor, organizată de elevii Şcolii "Ghiţă Mocanu" Oneşti. Copiii au susţinut un spectacol cultural-religios în cadrul căruia au recitat poezii, au jucat o piesă de teatru şi au intonat cântece religioase şi populare. "Bătrânii au fost deosebit de sensibilizaţi cât a durat momentul artistic. Bătrânele au primit flori şi mărţişoare din partea copiilor cărora le-au mulţumit pentru gestul făcut şi mai ales pentru urările pe care le-au adresat", a declarat pr. Ilarion Mâţă, directorul Aşezământului "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare" Hârja. Acţiunea a avut loc în cadrul unui parteneriat care se derulează de doi ani de zile între Aşezământul social-filantropic "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare" şi Şcoala "Ghiţă Mocanu" Oneşti. După cum ne-a relatat pr. Ilarion Mâţă, parteneriatul amintit a adus reale beneficii bătrânilor pentru că au fost organizate multiple activităţi culturale şi recreative de copiii Şcolii "Ghiţă Mocanu" Oneşti. "Cu alte ocazii, copiii au venit să colinde bătrânii, să realizeze spectacole şi alte evenimente de-a lungul anului. Ne-am angajat să continuăm acest parteneriat şi cu ocazia sărbătorilor pascale. Atunci vom organiza o activitate culturală de încondeiere a ouălor şi de pictare a icoanelor, care vor fi oferite bătrânilor", a adăugat pr. Ilarion Mâţă.