În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Enoriaşii de la „Sfântul Ioan Botezătorul“ Botoşani îşi cos singuri costumele populare
În aşezământul pastoral-filantropic al parohiei "Sfântul Ioan Botezătorul" din Botoşani se desfăşoară, începând din 15 iunie 2011, proiectul educaţional "Păstrarea şi transmiterea tradiţiilor populare româneşti locale, în crearea costumelor populare la atelierul de artă populară al parohiei".
Rolul atelierului de lucru este acela de a cunoaşte, a lucra şi a preţui crearea costumelor populare şi tradiţiile poporului român şi de a învăţa prin aceasta pe credincioşi să-şi păstreze sufletul curat. Tânăra generaţie este ajutată să se educe în spiritul păstrării şi transmiterii obiceiurilor de a crea costume populare, ceea ce înseamnă a creşte în iubire, toleranţă, respect pentru aproapele, preţuire pentru tradiţii şi obiceiuri creştine, preţuire pentru creaţia lui Dumnezeu: oameni, natură, pământ. Prin înţelegerea valorilor spirituale, enoriaşii parohiei sunt stimulaţi să fie silitori şi constructivi. Pentru această activitate, părintele paroh Petru Fercal şi protopop misionar în cadrul Protopopiatului Botoşani, coordonatorul proiectului, a pus la dispoziţie aşezământul pastoral-filantropic din curtea bisericii. Colaboratorii în cadrul proiectului sunt Daniela Nataşa Spoială, maistru instructor confecţii şi artă populară la Grupul Şcolar "Alexandru cel Bun" Botoşani, Anişoara Bosânceanu, fost maistru instructor confecţii la Grupul Şcolar "Alexandru cel Bun" Botoşani, Maria Ichim, fost maistru instructor confecţii la Grupul Şcolar "Alexandru cel Bun" Botoşani, prof. Mariana Fortoeş, membri ai corului Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul" şi enoriaşi ai parohiei. Moderatoarele au în subordine 20 de ucenici care mânuiesc acul, învăţând, în atelierul de lucru, să coasă costume populare după modele din zona Moldovei. Costumele vor fi purtate de membrii corului acestui sfânt lăcaş şi de persoanele implicate în activităţile bisericii. Programul de lucru în atelier este zilnic, prezenţa la lucru a celor implicaţi se face prin rotaţie, în funcţie de timpul liber.