În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Eveniment caritabil la Centrul „Sfânta Sofia” din Capitală
Un grup de studenți de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală a vizitat ieri copiii aflați în grija centrelor de zi „Sfânta Sofia” și „Patriarh Justinian Marina”, unde au susținut un recital de colinde și au oferit celor mici cadouri.
Pe lângă concertul de colinde tradiționale românești susținut, studenții au oferit și articole de îmbrăcăminte, fructe și dulciuri. Darurile au fost achiziționate prin intermediul donațiilor făcute de studenții de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. La rândul lor, și cei mici au susținut un scurt recital de colinde în semn de recunoștință pentru prezența tinerilor în mijlocul lor.
„Să-L aducem pe Hristos acolo unde mergem, căci misiunea noastră este să-i ajutăm pe cei de lângă noi. Trebuie să împlinim această misiune a iubirii Mântuitorului Hristos, să le întindem mâna lor, căci suntem frați ai lor mai mari”, a spus Constantin Tănăsuc, student în anul I.
„A le citi bucuria pe chip în preajma sărbătorilor înseamnă mult pentru noi. Încă de anul trecut ne-au rămas în suflet acești copii minunați, care s-au bucurat de timpul petrecut împreună și, văzând că acest lucru înseamnă foarte mult pentru ei, ne dorim ca să fim aproape de ei cât de mult se poate”, a explicat Irina Hodean, studentă în anul III.
„Fapta cea mai bună pentru această perioadă este să le oferim bucurie, să le arătăm că ne pasă și că cineva se gândește la ei, că le înțelegem suferința. Misiunea este să facem bine tuturor, începând de la acești copii”, a spus Ciprian Turlea, student în anul III.
Tinerii studenți au fost însoțiți și de pr. Felix Radu, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Această acțiune a devenit deja o tradiție pentru studenții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, o faptă care le aduce multă bogăție sufletească. „Tinerii aceștia minunați se strâng în jurul acestor copii pentru a dezvolta comunicarea între generații, iar acest popas duhovnicesc este și un popas motivațional, întrucât le creează perspectiva educării și creșterii în spiritul solidarității creștine. Întinzând brațele, ele devin aripi, iar mângâierile noastre devin binecuvântare”, a reliefat pr. Felix Radu.
Acțiuni similare vor fi organizate de studenții Academiei de Poliție și la alte centre sociale.