În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Eveniment caritabil pentru construirea Centrului de îngrijiri paliative pediatrice, la Cluj-Napoca
Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului, în colaborare cu Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – Filiala Cluj-Napoca (ASCOR Cluj-Napoca) au organizat expoziția caritabilă de artă sacră „Mâini pentru îngeri”.
Expoziţia este dedicată strângerii de fonduri pentru construirea Centrului de îngrijiri paliative pediatrice „Sfântul Hristofor” din localitatea clujeană Sânnicoară, un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Clujului. Inițiată de un grup de pictori iconari clujeni, expoziţia a fost găzduită de Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.
La vernisaj, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a apreciat lucrările expuse și scopul caritabil al expoziției, felicitând organizatorii şi artiştii iconari.
Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care este și președintele Asociației „Sfântul Nectarie” Cluj, alături de pr. conf. univ. dr. Ioan Bizău, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă clujeană, au vorbit despre cinstirea icoanelor.
În cadrul evenimentului găzduit și curatoriat de istoricul dr. Tudor Sălăgean, managerul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, au interpretat pricesne Grupul vocal „Synavlia” din Cluj-Napoca și interpreta de muzică populară Alina Ceuca.
Cei aproximativ 60 de artiști iconari din Transilvania și din alte regiuni ale țării au donat lucrările în scop caritabil, iar acestea pot fi explorate şi în cadrul unei expoziții virtuale, accesibilă online prin intermediul site-ului Radio Renașterea.