De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Excursie culturală în Bucovina pentru 50 de elevi buzoieni
Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a organizat o excursie culturală în județul Suceava la care au participat 50 de elevi din cele patru protoierii buzoiene. Beneficiarii au fost participanți la proiectele și concursurile catehetice eparhiale. Excursia s-a desfășurat în perioada 17-19 august și a cuprins vizitarea mai multor așezăminte monahale și instituții culturale emblematice pentru ținutul Bucovinei.
Activitatea a fost organizată de Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, coordonat de pr. Dan Necula, consilier eparhial, ne-a transmis Andreea-Alexandra Perțea.
Primul popas a fost la Mănăstirea Agapia, unde elevii au vizitat așezământul și muzeul acestuia, iar apoi au mers la Muzeul Memorial „Ion Creangă” din Humulești. Itinerarul a continuat cu Mănăstirea Sihăstria și cu Mănăstirea Secu. Ultimul obiectiv al primei zile a fost Cetatea de Scaun a Sucevei.
A doua zi, elevii au participat la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea Putna, iar apoi au mers la chilia Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul și la mănăstirile Sucevița și Moldovița, unde au fost impresionați de arhitectura bisericilor și pictura care le înveșmântează. Ziua s-a încheiat cu închinarea la Mănăstirea Humor.
Ultima zi a excursiei a început la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” și a continuat cu Mănăstirea Dragomirna. Al treilea obiectiv al periplului cultural-duhovnicesc l-a reprezentat Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni. Călătoria s-a încheiat cu Mănăstirea Văratec și vizitarea muzeului așezământului, care cuprinde o colecție de obiecte bisericești de o mare valoare istorică și artistică, potrivit sursei citate.