De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Excursie la Sâmbăta de Sus pentru copii defavorizaţi
Departamentul Social al Arhiepiscopiei Sibiului a organizat o excursie la Mănăstirea „Sfinţii Martiri Brâncoveni“, de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, pentru 44 de copii proveniţi din familii cu dificultăţi materiale din comuna Fofeldea, judeţul Sibiu.
Având în vedere lipsurile materiale şi a condiţiilor necesare unei vieţi decente, a riscului de marginalizare şi de abandon şcolar, Arhiepiscopia Ortodoxă a Sibiului, prin părintele consilier social Nicolae Rusu, a iniţiat un proiect privind organizarea unei excursii la Mănăstirea „Sfinţii Martiri Brâncoveni“ de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, pentru 44 de copii din localitatea sibiană Fofeldea, conform celor precizate de inspectorul social Marius Talmaţchi, din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.
Excursia a fost sponsorizată de SC Tursib SA, care a oferit un autocar pentru deplasarea grupului. La Mănăstirea „Sfinţii Martiri Brâncoveni“, cei 44 de copii beneficiari ai proiectului au primit o masă caldă, oferită de Departamentul de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului, au vizitat întregul centru turistic de la Sâmbăta de Sus şi au avut parte de numeroase activităţi recreative completate cu informaţii privind istoria locului, conform celor precizate de inspectorul social Marius Talmaţchi, care a participat la activitate alături de cei doi asistenţi sociali, Tudor Costea şi Dragomir Simona, din cadrul Departamentului Social al Arhiepiscopiei Sibiului.
Printre obiectivele specifice ale proiectului s-au aflat: stimularea interesului copiilor pentru cunoaşterea unor locuri noi, a valorilor spirituale şi pentru studiul naturii; integrarea în societate a copiilor marginalizaţi şi consolidarea spiritului de echipă, a relaţiilor de prietenie, crearea unei ambianţe favorabile socializării; formarea unui comportament responsabil prin distribuirea sarcinilor în colectiv; iniţierea unor activităţi interactive; iniţierea unei sesiuni de informare împotriva consumului drogurilor. Instituţiile partenere ale proiectului au fost: Mitropolia Ardealului, Arhiepiscopia Sibiului - Departamentul Social, SC Tursib SA, Academia Mănăstirii „Sfinţii Martiri Brâncoveni“, Agenţia Naţională Antidrog CPECA Sibiu, conform celor precizate de Marius Talmaţchi. (Oana Rusu)