În seara de joi, 21 noiembrie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București s‑a desfășurat prima conferință cu tematică duhovnicească organizată de Asociația Studenților
Expoziţie a preşcolarilor de la Grădiniţa „Sf. Sava“ din Iaşi
Preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Sf. Sava“ din Iaşi s-au pregătit săptămâna trecută pentru sfânta sărbătoare a Învierii printr-o serie de activităţi ce au avut ca scop promovarea şi cultivarea tradiţiilor specifice Sf. Paşti.
Copiii de la grupa mare a acestei unităţi de învăţământ, îndrumaţi de prof. Alina Cojocaru şi de educ. Marcela Ursu, au pictat icoane pe sticlă şi au încondeiat ouă roşii. Pentru acest atelier de lucru cei mici au avut-o ca invitat pe Ana-Maria Zăbavă, consultant artistic la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale - Iaşi. De asemenea, li s-au alăturat şi preşcolarii de la grupa mică, coordonaţi de prof. Rodica Morăraşu şi prof. Rodica Rusu, care au realizat lucrări artistico-plastice şi colaje cu specific de Paşti.
Acţiunile din cadrul proiectului s-au finalizat vineri, 11 aprilie 2014, prin vernisajul expoziţiei „Lumina Învierii“, ce a avut loc la Biserica „Sf. Sava cel Sfinţit“. Copiii, însoţiţi de părinţi, au primit Sfânta Împărtăşanie şi au susţinut un minirecital de cântece religioase, dirijaţi de prof. Alina Cojocaru. Ouăle încondeiate au fost puse spre vânzare, iar banii strânşi vor fi direcţionaţi către copiii aflaţi în evidenţa Centrului de Asistenţă Socială „Diaconia“.
Expoziţia cu vânzare va fi deschisă în intervalul 11-24 aprilie 2014, pentru toţi cei care doresc să aducă un strop de lumină în sufletele copiilor aflaţi în dificultate.
Preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Sf. Sava“ din Iaşi au mai desfăşurat astfel de proiecte cu scop caritabil, cel mai recent fiind „Dăruind, vei dobândi“, când au organizat o colectă de hăinuţe şi jucării ce au fost donate în ziua de Sfântul Nicolae a anului trecut copiilor defavorizaţi din satul Valea Ursului, judeţul Iaşi.