În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Expoziţie de obiecte decorative în scop caritabil
Sumele de bani colectate în urma vânzării obiectelor decorative confecţionate de elevii Şcolii "Ştefan Bârsănescu" din Iaşi (globuri, coroniţe, felicitări) vor fi donate Asociaţiei "Sf. Damian", membrii ONG-ului urmând să achiziţioneze alimente şi medicamente pentru bătrânii singuri şi bolnavi.
Copiii de la Şcoala nr. 15 "Ştefan Bârsănescu" îi ajută şi în acest an pe bătrânii singuri şi nevoiaşi, cei 30 de elevi de la clasele a IV-a, a V-a, a VI-a şi a VII-a confecţionând cu mâinile lor, în diverse tehnici, obiecte decorative specifice sărbătorilor de iarnă şi vestirii Naşterii Domnului. Ieri, la unitatea de învăţământ amintită, a avut loc deschiderea expoziţiei, de unde, atât elevii, cât şi părinţii şi cadrele didactice pot achiziţiona lucrările voluntarilor, sumele astfel colectate urmând a fi donate unei asociaţii care se ocupă de ajutorarea bătrânilor, după cum ne-a mărturisit doamna Marilena Sofronea, profesor de religie la Şcoala "Ştefan Bârsănescu" şi coordonator al acţiunii de binefacere. "Activitatea noastră este realizată cu ocazia sărbătorii Crăciunului şi constă în confecţionarea de către elevii voluntari a unor decoraţiuni precum felicitări, globuri din polistiren decorate cu mărgele şi în tehnica quiling şi obiecte lucrate în tehnica origami. Expoziţia cu vânzare se desfăşoară în vederea strângerii de fonduri necesare achiziţionării alimentelor ce vor fi donate Asociaţiei "Sfântul Damian" din Iaşi, parteneră a proiectului nostru, pentru ajutorarea unui număr de 25 de bătrâni singuri, bolnavi şi nevoiaşi din oraşul Iaşi", ne-a declarat doamna profesor Marilena Sofronea. Activitatea elevilor se încadrează în numeroasele acţiuni derulate încă din anul 2006 în cadrul proiectului "Bunici şi nepoţi", al cărui scop urmăreşte şi alte două aspecte complementare, dar extrem de benefice pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor: "pe de o parte proiectul urmăreşte promovarea şi transpunerea în practică a idealului creştin al iubirii semenului prin implicarea elevilor de gimnaziu în acţiuni filantropice, iar pe de altă parte încercăm astfel să stimulăm manifestarea în societate a solidarităţii creştine dintre generaţia tinerilor şi generaţia vârstnicilor", a mai spus Marilena Sofronea, iniţiatoarea proiectului "Bunici şi nepoţi". Expoziţia va rămâne deschisă până la epuizarea materialelor confecţionate de elevi, iar cu banii primiţi, membrii Asociaţiei "Sf. Damian" vor achiziţiona alimente şi medicamente pentru bătrâni.