La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Faza judeţeană a Olimpiadei de religie în Arhiepiscopia Râmnicului
95 de elevi vâlceni au participat la faza judeţeană a Olimpiadei naţionale de religie pentru şcolile din învăţământul laic. Concursul a avut loc în data de 19 martie şi respectiv 26 martie (barajul) la Seminarul Teologic Liceal "Sfântul Ierarh Nicolae" din Râmnicu Vâlcea. Astfel, în urma rezultatelor obţinute, s-au calificat pentru etapa naţională, care va avea loc la Galaţi, în perioada 17-21 aprilie, şase elevi: Cristiana Petrariu, elevă în clasa a VII-a la Şcoala Generală "Tudor Vladimirescu" din Drăgăşani, Alina Ioana Cosma, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Generală Stoieneşti, Andreea Catrinel Petriceanu, clasa a
IX-a la Colegiul Naţional "Gib Mihăescu" din Drăgăşani, Ioana Denisa Poroşanu, clasa a X-a la Colegiul Naţional "Gib Mihăescu" din Drăgăşani, Ştefania Cristina Prodescu, clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică "Matei Basarab" din Râmnicu Vâlcea şi Violeta Laura, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Gib Mihăescu" din Drăgăşani. Tot în data de 19 martie, elevii de la Seminarul Teologic "Sfântul Ierarh Nicolae" din Râmnicu Vâlcea au participat la faza judeţeană a Olimpiadei naţionale de religie pentru seminariile şi liceele teologice din Patriarhia Română. În urma probelor susţinute la disciplinele Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Noul şi Vechiul Testament, s-au calificat pentru faza naţională următorii seminarişti: Tudor Mihai Lăcraru, din clasa a IX-a, pentru disciplina Vechiul Testament, Andrei-Daniel Popa, clasa a X-a, la disciplina Noul Testament, Andrei-Alexandru Devian, clasa a XI-a, la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române şi Ştefan-Constantin Popa, elev în clasa a XII-a, pentru disciplina Dogmatică. Faza finală a concursului va avea loc în perioada de 27-30 aprilie, la Târgu Jiu, în judeţul Gorj.