Ziua de 15 noiembrie marchează, în Biserica noastră, atât începutul Postului Nașterii Domnului, cât și pomenirea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Între lăcașurile care îl au ocrotitor spiritual pe marele stareț isihast se numără și biserica Parohiei „Șerban Vodă” din Protopopiatul Sector 4 Capitală, care și-a sărbătorit hramul de toamnă prin rugăciune. Bogatul program liturgic care a marcat sărbătoarea comunității parohiale a debutat în ajunul zilei de pomenire a sfântului.
Festival de muzică sacră la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia
La Alba Iulia a avut loc a treia ediţie a Festivalului de muzică sacră „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”. Credincioşii, iubitori de muzică sacră, au audiat un program de pricesne şi cântece religioase ale unor coruri monahale, coruri bisericeşti, grupuri folclorice şi grupuri de elevi din cadrul cercurilor de religie ale judeţului Alba.
Evenimentul a avut loc în Catedrala Reîntregirii. Sâmbătă seara au oferit recitaluri de muzică religioasă: Corul maicilor de la Mănăstirea Livezile, judeţul Alba, Corul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Andrei” din Parohia Totoi, Protopopiatul Alba-Iulia, condus de pr. Teofil Slevaş, Grupul vocal feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria, condus de pr. Gheorghe Marin, Corul Bisericii Ortodoxe „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Tibru, Protopopiatul Alba Iulia, condus de pr. Tudor Man, şi Corul de tineret „Bel Canto” din Sărmaş, judeţul Mureş condus de pr. Daniel Camară.
Ieri, în cea de a doua zi a Festivalului de muzică sacră „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”, au fost invitaţi să interpreteze muzică religioasă Corul călugărilor de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighişoara, judeţul Mureş, două grupuri de elevi proveniţi din Cercurile de religie din Cugir şi Blaj şi Grupul psaltic Anastasios din Târgu-Mureş.
Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba (ATMA) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.