De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Festivalul-concurs „Glas de înger“, la faza interjudeţeană
În fiecare an, cu ocazia sfintelor sărbători de iarnă, Mitropolia Olteniei a oferit şansa elevilor din şcolile oltene să se întreacă într-un concurs de promovare a valorilor autentice. Pe data de 17 decembrie a.c., sala mare a Casei Studenţilor din Craiova a găzduit faza finală a celei de a VIII-a ediţii a festivalului-concurs „Glas de Înger“. Manifestarea a fost organizată cu binecuvântarea Înalt Preasfinţiei Sale Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Craiovei, de către Mitropolia Olteniei, prin intermediul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte“, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.
La concus au participat mai multe şcoli din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. Pentru o preselecţie a candidaţilor au fost organizate mai multe faze locale. Dintr-un total de 60 de şcoli înscrise, au fost selectate 19 care au luat parte la faza finală. Concursul a fost structurat pe două secţiuni: colinde şi creaţie. Piesele interpretate de elevi au fost analizate în detaliu de juriul format din: pr. prof. Paulian Bălaşa, profesor de muzică la Seminarul Teologic din Craiova; pr. Nicolae Vasile, profesor la Seminarul Teologic, prof. Dan Ionescu, profesor la Liceul de Artă din Craiova, şi prof. Silvia Gugu, profesor şi membru voluntar al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte“. Elevii au fost premiaţi de către PS Gurie Gorjeanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, delegat al IPS Mitropolit Irineu la eveniment. Părintele Ion Resceanu, directorul executiv al Fundaţiei „Cuvântul crare zideşte“, a arătat că dorinţa acestei acţiuni este aceea de a promova valorile autentice în rândul tinerilor din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei: „Ne bucurăm că în felul acesta reuşim să promovăm în rândul copiilor ceea ce este frumos, autentic, în spiritul tradiţiei noastre creştineşti, colindele şi obiceiurile noastre strămoşeşti, dar mai ales ne bucurăm că prin intermediul lor şi pentru ei putem crea o cultură sănătoasă în privinţa promovării a ceea ce este autentic creştinesc“.