De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Festivalul „Crăciunul la români“ a ajuns la a patra ediţie
Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Cluj-Napoca, cartierul Mănăştur, a găzduit la finalul săptămânii trecute cea de-a IV-a ediţie a Festivalului de colinde şi tradiţii „Crăciunul la români“. Programul a fost deschis printr-un Te-Deum, urmat de cuvântul introductiv al profesoarei Adriana Gavriluţiu, prezentatoarea festivalului.
Prezent la eveniment, directorul Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, pr. Liviu Vidican Manci, a adresat un cuvânt de bun-venit celor prezenţi şi a subliniat rolul colindelor româneşti, care oferă tuturor celor ce le ascultă o stare de pace sufletească, stare ce poate fi atinsă doar prin înălţarea sufletului spre cele sfinte.
Daruri şi îndemnuri spirituale
Au încântat publicul peste 200 de elevi de la Liceul Teoretic „Eugen Pora“, Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai“, Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu“, Şcoala Gimnazială „Iuliu Haţieganu“, Colegiul Naţional „George Bariţiu“ şi Şcoala Gimnazială „Ioan Bob“.
La ediţia din acest an a Festivalului de colinde şi tradiţii „Crăciunul la români“ a participat şi un oaspete de seamă, şi anume asist. univ. dr. Valentin Vesa de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, care le-a vorbit copiilor şi le-a evidenţiat faptul că cel mai preţios dar pe care îl putem oferi de Crăciun sunt căldura, dragostea şi curăţenia inimii. Acestea sunt oferite în dar copilaşului Iisus, dar şi celorlalţi, a spus Valetin Vesa, care a oferit daruri şi cărţi de rugăciune tuturor copiilor şi profesorilor coordonatori.
La final, părintele paroh Dan Hognogi le-a mulţumit atât copiilor, cât şi cadrelor didactice pentru buna desfăşurare a festivalului. (Andreea Pâgleşan)