De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Festivalul de colinde „Cu îngerii la Colind”
Peste 100 de copii din cadrul direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului din toate sectoarele Capitalei au participat miercuri, 13 decembrie, la prima ediţie a Festivalului de colinde şi cântece de iarnă „Cu îngerii la Colind”. Lor li s-au adăugat copii din centre de zi şi apartamente de tip familial din Bucureşti.
Festivalul de colinde şi cântece de iarnă „Cu îngerii la Colind” a avut loc la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică şi a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, Fundaţia Română de Folclor şi Asociaţia Română Cultural-Educativă Valachia (ARCEV). „Festivalul, intitulat sugestiv «Cu îngerii la Colind», se află la prima ediţie şi este un festival de colinde şi cântece de iarnă. Este o noutate în Bucureşti, deoarece participă doar copii aparţinând direcţiilor de protecţia copilului din toate sectoarele Capitalei. Noi cei din Sectorul 4 suntem gazde. Festivalul este în parteneriat cu două ONG-uri şi sperăm să fie o iniţiativă încununată cu succes, pentru că într-adevăr copiii sunt nişte îngeri, iar perioada în care ne aflăm este cea mai frumoasă din an. Întotdeauna, chiar dacă suntem adulţi, în suflet ne simţim ca odinioară când eram copii şi colindam pe uliţele satelor româneşti vestind Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos”, a declarat pentru TRINITAS TV Valeria Arnăutu, de la Fundaţia Română de Folclor.
La final, toţi participanţii au primit din partea organizatorilor daruri. „Ne-am gândit că nu poate fi un context mai potrivit decât cel dat de sărbătorile de iarnă pentru a reuni copii talentaţi din toate celelalte direcţii de asistenţă socială şi protecţia copilului din Bucureşti. Unul dintre principalele obiective pe care am putea spune că le-am stabilit în contextul acestui festival ar fi acela de a scoate în evidenţă că în sistemul de protecţie al copilului sunt copii talentaţi. Ei au talente, aptitudini şi lucrul acesta cred că ar trebui să-l vadă toată lumea, inclusiv colegii lor din şcoală. Copiii din sistemul de protecţie a copilului beneficiază de îngrijire, de găzduire din partea statului, dar şi de programe instructiv-educative. Ne preocupăm să asigurăm o îngrijire cât mai apropiată de ceea ce înseamnă îngrijirea în mediul familial”, a precizat Mihaela Ungureanu, director DGASPC Sector 4 Bucureşti.