La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
Festivalul egalităţii şanselor pentru copii şi tineret „Inimi la unison“
Asociaţia Umanitară „Inimi la unison“ din Botoşani şi Liceul Tehnologic Special „Sfântul Stelian“ Botoşani a organizat sâmbătă, 10 mai 2014, festivalul egalităţii şanselor pentru copii şi tineret „Inimi la unison“, ediţia a II-a. Prin organizarea acestui festival, s-a dorit ca tinerii şi copiii cu dizabilităţi să aibă oportunitatea de a-şi pune în valoare talentul, abilităţile de comunicare şi manuale.
La Teatrul „Mihai Eminescu“ din Botoşani, a avut loc sâmbătă, 10 mai 2014, cea de-a doua ediţie a festivalului egalităţii şanselor pentru copii şi tineret „Inimi la unison“. Spectacolul-concurs, intitulat sugestiv „Suflet de artist“, a fost susţinut de elevi şi tineri cu cerinţe educative speciale din învăţământul special şi integrat, cu deficienţe locomotorii şi senzoriale din şcolile botoşănene şi din unităţi de învăţământ din judeţele Iaşi, Neamţ şi Suceava. În debutul evenimentului, pr. Partenie Apostoaie, preşedintele Asociaţiei „Inimi la unison“, a remarcat că oamenii au şansa de a fi moştenitori ai împărăţiei cerurilor. „Înaintea lui Dumnezeu toţi avem şansa mântuirii. Să priviţi acest festival ca o încununare a ostenelilor celor care se implică în mod activ la susţinerea copiilor şi tinerilor cu probleme deosebite. Fiecare dintre noi are un dar special de la Dumnezeu. Sufletul fiecărui om valorează cât întregul univers pentru că el a fost răscumpărat de jertfa lui Hristos. Să iubim şi să dăm şanse celor de lângă noi. Mulţumesc tuturor colaboratorilor şi celor care se ostenesc să pună în lumină dragostea lui Dumnezeu faţă de copii“, a spus pr. Partenie Apostoaie. Pe scena teatrului au urcat interpreţi de muzică uşoară şi populară, formaţii de dans tradiţional, dans de societate, ansambluri şi grupuri folclorice, trupe de teatru, dar şi invitaţi speciali. Cu acest prilej, a fost organizată o expoziţie cu lucrările primite de la unităţile de învăţământ în care sunt şcolarizaţi copii cu cerinţe educative speciale. Trofeul festivalului a fost acordat elevei Daniela Anchidin de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfântul Andrei“ din Gura Humorului, judeţul Suceava.