La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
Festivalul Naţional de Artă Muzicală, la Dorna Candrenilor
În zilele de 10 şi 11 mai 2014, a avut loc, în localitatea Dorna Candrenilor din judeţul Suceava, cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Artă Muzicală, închinat compozitorului bucovinean Isidor Vorobchievici. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală „Dorna Candrenilor“ şi de Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din localitate, în colaborare cu Primăria comunei Dorna Candrenilor.
Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Artă Muzicală de la Dorna Candrenilor, desfăşurată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a debutat sâmbătă, 10 mai, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din Dorna Candrenilor, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu de membrii coralei preoţeşti din Bazinul Dornelor. La finalul slujbei, au fost pomeniţi toţi preoţii trecuţi la Domnul ce au slujit la biserica din această localitate. Ulterior, în aceeaşi zi, a avut loc un concert de piese religioase susţinut de Grupul „Speranţa“ din Coşna şi de corala preoţească din Bazinul Dornelor.
Duminică, 11 mai, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi, răspunsurile liturgice fiind date de corul bărbătesc al Parohiei Giroc din jud. Timiş şi de Grupul vocal „Doina“ din Moisei, Maramureş. Festivalul a continuat la căminul cultural din localitate, unde, rând pe rând, coruri din mai multe eparhii ale ţării au încântat auditoriul cu piese religioase.
„Ne-am bucurat de prezenţa grupului de copii al Ansamblului «Doina Maramureşului» din Moisei, a Grupului vocal «Flori de pe Dorna» din Poiana Stampei, a Corului «Ecclesia» al Parohiei Dorna Candrenilor, care a fost şi coorganizator, a coralei preoţeşti din Bazinul Dornelor, a Corului «Vox Campus» al parohiei ortodoxe din Capu Câmpului, a corului bărbătesc al Parohiei Giroc din jud. Timiş, a corului bărbătesc al Arhiepiscopiei Tomisului, Constanţa, a Ansamblului «Gura Izvorului» din Vatra Moldoviţei, a Ansamblului folcloric «Ardealul» al oraşului Luduş, judeţul Mureş. Ne-au mai încântat şi copiii Grupului vocal «Speranţa» al comunei Goşna şi Grupul de tineret «Ecclesia III» al Parohiei Dorna Candrenilor, alcătuit din elevi ai şcolii din localitate şi de la Şcoala cu clasele I-VIII Poiana Negri. De asemenea, a fost pusă în scenă şi o piesă de teatru de copiii participanţi la orele de cateheză ale parohiei noastre. A fost o atmosferă deosebită, de care s-au bucurat numeroşi credincioşi, cât şi oficialităţile locale şi judeţene“, ne-a declarat pr. drd. Doroftiese Gabriel Gheorghiţă, paroh la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din Dorna Candrenilor şi dirijor al Corului „Ecclesia“ şi al coralei preoţeşti din Bazinul Dornelor.
Intrarea la eveniment a fost liberă.