În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Grupul „Katharsis“ a lansat un album
În această săptămână s-a finalizat înregistrarea albumului de muzică bisericească denumit sugestiv "Paşii pelerinului", în interpretarea grupului vocal "Katharhsis" al Episcopiei Caransebeşului. CD-ul audio a apărut la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi prin efortul membrilor grupului vocal condus de teologul Alin Buliga. Intitulat "Paşii pelerinului", albumul conţine pricesne cântate la slujbe religioase, la hramuri şi sărbători. Scopul lansării acestui album este unul pastoral-misionar şi întâmpină nevoile credincioşilor de a cunoaşte mai bine muzica bisericească.
Albumul a fost lansat la hramurile mănăstirilor din Episcopia Caransebeşului din ziua Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, unde mii de pelerini au avut posibilitatea să asculte pricesnele cântate la pelerinajele de la mănăstirile din Banat şi Ardeal, interpretate de tinerii grupului "Katharsis". "Am dorit în mod deosebit să imprimăm acest album, din raţiuni pastorale şi misionare la solicitările credincioşilor din eparhie, care au ascultat cântările interpretate de tinerii noştri la vizitele pastorale pe care le desfăşurăm. Aceste pricesne sunt foarte cunoscute, iar credincioşii noştri le cântă la pelerinaje, hramuri monahale şi alte slujbe ale Bisericii. De aceea am dorit să oferim posibilitatea de a permanentiza această lucrare pastorală şi în casele oamenilor, care din binecuvântate pricini nu pot participa la pelerinajele din eparhia noastră. Am intitulat acest album "Paşii pelerinului", pentru că pelerinul duce prin paşii săi atmosfera duhovnicească în casa lui, iar prin achiziţionarea acestui album nădăjduim că o poate permanentiza", ne-a spus Preasfinţitul Episcop Lucian. Grupul "Katharsis" a fost înfiinţat la 1 septembrie 2006, la iniţiativa Preasfinţitului Lucian, pentru a crea o ambianţă care să intensifice trăirea spirituală din timpul slujbelor religioase oficiate de ierarh, prin muzica psaltică interpretată în stil bizantin, dinamic. "Ulterior, aria activităţilor pe plan muzical s-a extins, întrucât am organizat concerte şi am participat la diverse manifestări cultural-spirituale bisericeşti precum serate duhovniceşti sau conferinţe", ne-a explicat Alex Matasă, membru al grupului.