În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Hram de tradiţie la Mănăstirea Vodiţa
Biserica Ortodoxă a prăznuit la 17 ianuarie pe Sfântul Antonie cel Mare, cel mai cunoscut ascet al Ortodoxiei şi părintele vieţii monahale. În Mehedinţi, singura vatră călugărească ce îl are ca ocrotitor pe „părintele monahilor“ este Mănăstirea Vodiţa, cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar şi totodată primul aşezământ monahal din ţara noastră administrat autonom după regulile Sfântului Vasile cel Mare. În zi de praznic, credincioşii din municipiul Drobeta-Turnu Severin, din oraşul Orşova şi din alte părţi ale judeţului au purces spre chinovia de pe Valea Vodiţei, spre a aduce prinos de rugăciune şi a se bucura de binecuvântări arhiereşti din partea chiriarhului locului. Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a liturghisit în mijlocul credincioşilor înconjurat de un ales sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi. La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotesit întru duhovnic pe părintele Gheorghe Ducu de la Parohia Podeni, Protopopiatul Drobeta-Turnu Severin Nord.
Răspunsurile stranei în ziua hramului au fost date de către Grupul psaltic „Sfântul Gheorghe“ de la Catedrala Episcopală din Turnu Severin, condus de arhid. drd. Mircea Pădureanu.
Mănăstirea Vodiţa îşi serbează cel de-al doilea hram pe 8 septembrie, la praznicul Naşterii Maicii Domnului. Este o mănăstire de călugări întemeiată între anii 1364 şi 1370, de Sfântul Nicodim, pe cheltuiala voievodului Ţării Româneşti Vlaicu-Vodă. Sfântul aşezământ monahal este un important monument istoric şi de arhitectură din Oltenia, fiind cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar. (Cătălin Cernătescu)