În Ajunul Crăciunului, marți, 24 decembrie 2024, a avut loc la Catedrala Patriarhală din Capitală un concert de colinde susținut de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și de Grupul psaltic
Hram la Biserica „Sfânta Parascheva“ din Craiova
Parohia cu hramurile "Sfânta Cuvioasă Parascheva" şi "Sfântul Ierarh Petru Movilă" din cartierul craiovean Romaneşti s-a aflat în sărbătoare. Miercuri, 13 octombrie, a avut loc slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de o procesiune în jurul bisericii cu racla în care se află veşmintele Sfintei.
Sute de credincioşi din toate cartierele Craiovei au venit la biserica Parohiei "Sfânta Parascheva" pentru a aduce prinos de rugăciune cuvioasei. Atât slujba Vecerniei, cât şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de un numeros sobor de preoţi şi diaconi de la mai multe biserici din oraş. "Minunile se află chiar sub ochii noştri" După săvârşirea slujbei de Vecernie, părintele Mircea Nincu, parohul bisericii, le-a mulţumit credincioşilor pentru prezenţa numeroasă, precum şi pentru efortul depus la ridicarea noii biserici parohiale: "Aici, în sălaşul Sfintei Cuvioase Parascheva, minunea continuă. În urmă cu trei ani, pe o vreme ploioasă, v-aţi adunat din toate părţile oraşului pentru a participa la sfinţirea bisericii. Astăzi aţi venit la fel de mulţi pentru a-i aduce cinstire sfintei. Întotdeauna am fost împreună şi rugăciunile cuvioasei ne-au ajutat să ridicăm cărămidă peste cărămidă până am ajuns să ne rugăm în acest loc binecuvântat. Sărbătoarea de astăzi este un exemplu pentru noi toţi. În aceste momente, adunaţi cu toţii sub un acoperiş, suntem un singur suflet. Aici trebuie să lepădăm grija cea lumească, aşa cum ni se spune la Sfânta Liturghie, pentru a sta în comuniune cu Dumnezeu şi cu sfinţii Săi. Avem în mijlocul nostru racla cu veşmintele cuvioasei pe care le-am adus aici pentru a fi spre întărire tuturor celor care sunt în necazuri şi în nevoi". De asemenea, părintele Florentin Danciu, de la Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul" - Brestei a vorbit despre actualitatea minunilor în viaţa Bisericii: "Ne întrebăm adesea dacă se mai fac minuni, dacă mai există minuni. Ei bine, minunile se află chiar sub ochii noştri, se produc zi de zi, însă de multe ori nu suntem vrednici să le descoperim sau poate nu ştim unde şi cum să le căutăm. Astăzi, pe locul în care o prăznuim pe Cuvioasa Maica noastră Parascheva, s-a întâmplat o mare minune. Iată cum, cu câţiva ani în urmă, pe un teren gol, Dumnezeu a vrut să-şi ridice casă binecuvântată pe care a închinat-o Sfintei Cuvioase Parascheva. Despre curăţia vieţii ei se pot spune multe. Ea este ocrotitoarea şi folositoarea noastră, a românilor. Chiar dacă moaştele ei se găsesc la Iaşi, cuvioasa sălăşluieşte şi în mijlocul nostru prin sfintele sale veşminte pe care părinţii slujitori le-au dobândit cu multă osteneală. La temelia acestei biserici stă mijlocirea Maicii Parascheva, care ne ajută ca, din puţinul pe care îl avem, să aducem şi pentru Sfânta Biserică". După procesiune, racla cu veşmintele cuvioasei a fost aşezată spre închinare pe o esplanadă special amenajată în faţa bisericii. A doua zi, de praznicul sfintei, Sfânta Liturghie a fost oficiată de cei doi preoţi slujitori ai parohiei, Mircea Nincu şi Gheorghe Brad.