De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Hram la Capela Spitalului „Prof. Constantin Angelescu“
Cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului "Prof. Constantin Angelescu" al Ministerului de Justiţie din Bucureşti au participat ieri la sărbătorirea ocrotitorului capelei spitalului. Sfânta Liturghie şi slujba Parastasului pentru ctitorii instituţiei medicale au fost săvârşite de pr. Ioan Emil Gheorghe, de la capela Maternităţii Giuleşti, şi pr. Sebastian Gabor, de la Spitalul "Prof. Constantin Angelescu". Capela cu hramurile "Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian" şi "Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina" a fost înfiinţată în urmă cu un an şi opt luni la cererea personalului medical şi prin bunăvoinţa managerului general al spitalului, dr. Emanuel Gălăţescu, iar existenţa lăcaşului de cult în spital i-a apropiat pe oameni de Dumnezeu. "Apariţia capelei aici este un fapt extraordinar pentru spitalul nostru, chiar cel mai bun lucru din ultimul timp. Eu, cel puţin, nu mă împărtăşisem de vreo 22 de ani, abia anul acesta înainte de Paşti am fost împărtăşită de părintele. Ba nu am avut timp, ba am găsit tot felul de scuze că nu am găsit preotul potrivit, dar Dumnezeu ni l-a adus aici aproape pentru sufletele noastre", a precizat Viorica Tuluş, asistentă de obstetrică-ginecologie în cadrul spitalului. "Am rămas surprins plăcut de dragostea şi primirea personalului din acest spital. Cu sprijinul lor am reuşit să amenajez această capelă, fostă bibliotecă, în care personalul medical şi pacienţii, prin grija sfinţilor ocrotitori, L-au întâlnit pe Dumnezeu şi în fiecare zi îşi arată dragostea faţă de Dumnezeu şi faţă de semenii aflaţi în nevoi", a spus pr. Sebastian Gabor, inspector în cadrul Sectorului Bunuri şi imobile bisericeşti al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
Atât participanţii la hram, cât şi pacienţii din saloane au avut parte şi de mângâiere trupească, prin dăruirea a peste 500 de sarmale de post şi 300 de porţii de peşte. (I. Buşagă)