În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Hram la Mănăstirea Iezer, în Arhiepiscopia Râmnicului
Marţi, 23 noiembrie, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Antonie de Iezer, Înalt Preasfinţitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Iezerul - Vâlcea, care şi-a serbat al doilea hram.
Sărbătoarea a început cu slujba Privegherii, în seara zilei de 22 noiembrie, la care a fost prezent IPS Părinte, şi a continuat a doua zi cu Acatistul "Sfântului Cuvios Antonie de la Iezer" şi cu Sfânta Liturghie. După Sfânta Liturghie, părintele arhimandrit Vartolomeu Androni, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a rostit un cuvânt de învăţătură, iar IPS Gherasim i-a binecuvântat pe credincioşi, mulţumindu-le pentru prezenţa într-un număr aşa de mare la Sfânta Biserică. După cuvântul de învăţătură, a urmat slujba de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor şi ostenitorilor acestui sfânt lăcaş. La eveniment au participat părinţii stareţi de la mănăstirile Turnu şi Pătrunsa, autorităţi locale, preoţi şi credincioşi din parohiile vecine şi foarte mulţi pelerini din ţară. Sfântul Părinte Antonie de la Iezer era de neam român şi a trăit pe vremea voievodului Matei Basarab şi a Sfântului Mucenic Constantin Brâncoveanu. Lăsând desfătarea cea lumească, a îmbrăţişat viaţa monahicească în frumoasa pustie de la Schitul Iezer, în ţinutul Vâlcei. Mutarea sa la Domnul a fost în anul 1719, luna noiembrie 23, ceasul al nouălea din zi. (arhid. Ioan Liviu Găman)