În zi de mare însemnătate pentru creștini, de Crăciun, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, alături
Hram la Parohia Iancu Vechi - Mătăsari din Capitală
Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Eustaţiu, a soţiei sale Teopista şi a fiilor lor, Agapie şi Teopist, prăznuiţi astăzi, este cel de-al doilea hram al bisericii Parohiei Iancu Vechi - Mătăsari. Aici se păstrează cu mare evlavie părticele din cinstitele lor moaşte.
Sărbătorirea hramului bisericii Parohiei Iancu Vechi - Mătăsari a început de aseară cu slujba Privegherii, iar astăzi se continuă cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi şi diaconi. Sfântul Mare Mucenic Eustaţiu a fost un vestit comandant în armata împăratului roman Traian (98-117), care înainte de a se converti la credinţa în Hristos se numea Plachida. Împreună cu soţia sa Teopista şi fiii lor, Agapie şi Teopist, au fost martirizaţi pentru credinţa creştină în timpul împăratului roman Hadrian (117-138). Slujbele se oficiază într-un nou lăcaş de cult Biserica veche a Parohiei Iancu Vechi - Mătăsari a fost construită între anii 1774 şi 1775 de Dumitru Gheorghe Măcelaru, soţia sa Ghiţa (Gherghina) şi preotul Ivan de la Biserica Silvestru pe terenul dăruit de căpitanul Nicolae Petre şi unchiul acestuia, Frangulea, în timpul domnitorului Ţării Româneşti, Alexandru Ipsilanti, şi al mitropolitului Grigore al II-lea. Cutremurele din anii 1940, 1977, 1986 şi 1990 au afectat substanţial structura de rezistenţă a lăcaşului de cult, astfel încât au fost necesare ample lucrări de consolidare. Acestea au început în primăvara anului 2000, dar, din păcate, din cauza unor erori de execuţie biserica a fost deteriorată iremediabil. În consecinţă, biserica veche a fost demolată şi s-a construit un lăcaş de cult nou între anii 2004 şi 2008. În ziua de 19 decembrie 2010, noua biserică a fost sfinţită cu agheasmă şi s-a săvârşit prima Sfântă Liturghie, iar în prezent se fac ultimele finisaje înainte de începerea lucrărilor de pictură şi a mozaicurilor exterioare.