De sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, s‑a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Băltenii de Sus, județul Tulcea, săvârșind
Hram la Schitul „Înălţarea Domnului” din judeţul Brașov
Schitul „Înălţarea Domnului” din localitatea Augustin, judeţul Brașov, și-a sărbătorit hramul joi, 13 iunie. Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a săvârşit Sfânta Liturghie în bisericuța de lemn a aşezământului monahal.
Credincioşii din comunităţile aflate în apropierea Schitului „Înălţarea Domnului” din localitatea Augustin, alături de numeroşi pelerini, au participat la slujba arhierească pentru a se ruga împreună cu soborul slujitor în ziua Înălțării Domnului. Din sobor au făcut parte arhimandritul Calinic Teslevici, exarhul mănăstirilor; preotul Mircea Comşa, protopopul de Rupea; părintele duhovnic Iosif Bogza şi alţi preoţi şi diaconi. Alături de obște s-au aflat starețe, monahi și monahii din Arhiepiscopia Sibiului care au participat la hramul schitului de la Augustin, informează Mitropolia Ardealului.
În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor prezenţi despre însemnătatea praznicului Înălţării Domnului: „Mântuitorul le-a lăsat ucenicilor arvuna prezenţei Sale permanente prin binecuvântare. Nici nu înţelegem noi ce importanţă are binecuvântarea lui Dumnezeu, care se transmite de la Sfântul Altar, bucuria binecuvântării prin împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos şi de aici toate binecuvântările pe care le dăm noi în familii, pe care le primim de la cei mai în vârstă, cu sfatul înţelept al lor, dar cu dragostea unită într-un semn al binecuvântării. Semnul binecuvântării este semnul Crucii, pentru că nu poate veni peste noi o binecuvântare mai mare decât semnul biruitor al Crucii mântuitoare, pentru că în Cruce există şi jertfă de iubire, dar şi putere şi bucurie deplină. În momentul în care îi binecuvânta, Mântuitorul S-a înălţat la ceruri şi ucenicii priveau cum se înalţă, cum Mântuitorul, Fiul lui Dumnezeu, îşi ia locul avut din veşnicie”, a subliniat ierarhul.
La final, duhovnicul aşezământului monahal de la Augustin, părintele Iosif Bogza, a mulțumit ierarhului pentru vizita duhovnicească într-un moment de sărbătoare, amintind şi de perioada dificilă pentru schit din timpul pandemiei, dar și de bucuria reîntâlnirii cu cei stăruitori în credință.