La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Hram şi sfinţire de paraclis la Mănăstirea Suzana, Prahova
Cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, la Mănăstirea Suzana, Prahova, a fost sărbătorit luni, 6 decembrie, hramul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, informează TRINITAS TV şi Agenţia de ştiri BASILICA. De asemenea, Preasfinţia Sa a săvârşit şi slujba de resfinţire a paraclisului mănăstirii prahovene, care are hramurile "Acoperământul Maicii Domnului" şi "Sfânta Muceniţă Filofteia" şi a binecuvântat şi inaugurat şi muzeul mănăstirii.
„Aşa cum suntem bucuroşi când se sfinţeşte o biserică construită din temelii, tot aşa trăim bucuria şi la resfinţirea unei biserici pentru că acolo este prezent Dumnezeu în chip plenar şi sfinţii Săi şi acolo se revarsă Harul Sfântului Duh când se sfinţeşte şi se unge cu Sfântul şi Marele Mir", a spus Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul.
La final, Preasfinţitul Episcop-vicar patriarhal, Ciprian Câmpineanul, a oferit maicii stareţe şi fostei stareţe diplome de vrednicie din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, iar restauratorului paraclisului, Ordinul "Crucea Sfântului Andrei" pentru mireni. Situată într-o zonă pitorească a Văii Teleajenului, Mănăstirea Suzana este una dintre cele mai frumoase aşezăminte monastice ale Arhiepiscopiei Bucureştilor.