În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Hramul Bisericii Bucur Ciobanul din Capitală
Biserica Ortodoxă i-a sărbătorit ieri, 18 ianuarie, pe Sfinţii Ierarhi Atanasie şi Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei. Singurul locaş de cult din Capitală care-i are ocrotitori pe aceşti sfinţi ierarhi este biserica Parohiei Bucur Ciobanul, Protoieria Sector 4 Capitală.
Credincioşi din Capitală au participat ieri la Sfânta Liturghie săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi în micuţa biserică de pe colina din apropierea Mănăstirii Radu Vodă. Soborul de slujitori a fost format din arhim. Nectarie Şofelea, stareţul Mănăstirii Radu Vodă şi exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, părinții protoierei Ion-Vartan Armaşi, de la Protopopiatul Sector 4 Capitală, Dan Toader, de la Protopopiatul Sector 1 Capitală, Costel Burlacu, de la Protopopiatul Sector 6 Capitală, părintele inspector Gheorghe Dogaru, pr. paroh Ionuţ Bărbulescu, pr. Narcis Stupcanu, diac. Vlad-Alexandru Mîndru şi diac. Daniel Gheorghe. În cadrul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire a ctitorilor şi binefăcătorilor locaşului de cult. La finalul Sfintei Liturghii, arhim. Nectarie Şofelea, delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, le-a vorbit credincioşilor despre ocrotitorii bisericuţei, Sfinţii Ierarhi Atanasie şi Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei, şi despre lucrarea lor de apărare a credinţei ortodoxe.
„Sărbătoarea hramului bisericuţei noastre a fost un prilej prin care noi, slujitorii, şi credincioşii ne-am arătat recunoştinţa faţă de Sfinţii Atanasie şi Chiril, care de-a lungul timpului au ocrotit această bisericuţă. Totodată, slujba de pomenire a ctitorilor şi binefăcătorilor adormiţi ai locaşului de cult a fost un prinos de recunoştinţă faţă de ei. Sfinţii Ierarhi Atanasie şi Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei, sunt modele de cunoaştere şi de apărare a dreptei credinţe şi, de aceea, îi putem cinsti nu doar prin a-i lăuda în slujbele pe care le săvârşim în ziua prăznuirii lor, ci şi prin citirea scrierilor lor şi efortul de a continua să apărăm dreapta credinţă, precum ei au făcut-o”, a precizat părintele Ionuţ Bărbulescu, parohul Bisericii „Sfinţii Atanasie şi Chiril”-Bucur Ciobanul şi directorul Seminarului Teologic Liceal „Nifon Mitropolitul” din Capitală.