IPS Părinte Mitropolit Ioan și-a serbat, și anul acesta, onomastica, la sărbătoarea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, luând masa de prânz cu beneficiarii Centrului social de urgență pentru persoane fără adăpost de la Pădurea Verde din Timișoara.
Hramul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul clujean Dâmbul Rotund
În ziua de prăznuire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, vineri, 8 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul clujean Dâmbul Rotund.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învățătură intitulat „Biruitori asupra răului”, vorbindu‑le celor prezenți despre misiunea pe care o fac în lume Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, pornind de la troparul lor: „Mai‑marilor Voievozi ai oștirilor cerești, rugămu‑vă pe voi, noi, nevrednicii, ca prin rugăciunile voastre să ne acoperiți cu acoperământul aripilor măririi voastre celei netrupești, păzindu‑ne pe noi, cei ce cădem cu dinadinsul și strigăm: Izbăviți‑ne din nevoi, ca niște Mai‑mari peste cetele Puterilor celor de sus”.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corul de tineri al Bisericii ,,Schimbarea la Față” din Cluj‑Napoca, dirijat de arhid. prof. dr. Daniel Frumos, cadru didactic la Colegiul Ortodox din Cluj‑Napoca. La chinonic, interpreta Oana Bozga Pintea a interpretat pricesne.
La finalul slujbei, părintele protopop de Cluj II, Alexandru Constantin Ciui, care este și parohul bisericii, a mulțumit ierarhului, iar din partea comunității parohiale, Înaltpreasfinția Sa a primit în dar un omofor și un epitrahil.
Pentru implicarea în viața și activitățile parohiei și pentru sprijinul acordat în achiziționarea celor două noi policandre, Părintele Mitropolit Andrei a acordat distincţii şi diplome de aleasă cinstire familiilor Ioan și Ana Crișan, Ghiță și Claudia Nica, Marius și Diana Mureșan, Liviu și Sabina Vlașin, Răzvan și Simona Duca, Adrian și Magdalena Bujor, Paul și Carmen Becan, Cristian și Camelia Costescu. De asemenea, tuturor copiilor și tinerilor prezenți, ierarhul le‑a dăruit cărți duhovnicești.
La Sfânta Liturghie s‑au aflat şi elevi și profesori de la Școala Gimnazială „Emil Isac” din Cluj‑Napoca, oficialități civile și militare, în frunte cu comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Ştefan Cicio‑Pop” din Cluj‑Napoca - colonelul Sebastian‑Florin Cliţan.
Prăznuirea hramului a culminat, vineri seara, cu Taina Sfântului Maslu, slujbă săvârşită de soborul preoților de slujire caritativă de la spitalele din Cluj‑Napoca.
Comunitatea parohială este deservită de preotul paroh Alexandru‑Constantin Ciui, care este și protoiereul Protopopiatului Cluj II, și de preotul slujitor Vasile‑Mihai Pop, împreună cu preoții pensionari Augustin Bora (fost paroh în anii 2000‑2017) și Vasile Crișan.