Sub genericul „Hristos se naşte, slăviţi‑L”, duminică, 15 decembrie, în Sala Mare a Palatului Culturii „Theodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin, a avut loc tradiționalul concert de colinde susținut
Hramul Catedralei Vechi din Cetatea Aradului
În zilele de 23 și 24 iunie 2020, clerici și credincioși au sărbătorit, de praznicul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, hramul Catedralei Vechi din Arad. Cu acest prilej, în ajunul sărbătorii, s-a oficiat slujba Privegherii, după care a avut loc o procesiune în jurul catedralei cu icoana hramului și o părticică din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, aflate în vistieria locaşului.
În dimineața zilei de sărbătoare, la ora 9:00, s-au oficiat Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și slujba Ceasurilor. În continuare, ierarhii arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, înconjuraţi de un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit Sfânta Liturghie, în prezența oficialităților locale și a unui mare număr de credincioși.
În cuvântul de învăţătură cu titlul „Vrednicii grăitoare” (pe baza citirilor scripturistice de la Luca cap. 1, Romani cap. 13), Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei a vorbit despre rolul Sfinților Ioan Botezătorul, Ioan cel Nou de la Suceava și Niceta de Remesiana pentru istoria creștinismului.
La finalul Sfintei Liturghii, s-au binecuvântat prinoasele aduse în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul, apoi s-a oficiat Parastasul pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii Catedralei Vechi. După aceasta, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a prezentat succint istoria aşezământului, amintind de două date esențiale: anul acesta se împlinesc 155 de ani de la târnosirea catedralei (1865) și 150 de ani de la finalizarea tuturor lucrărilor de construcție (1870). A fost evidențiată și personalitatea Episcopului Procopie Ivașcovici, ctitorul Catedralei Vechi din Arad.