În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Hramul istoric la Biserica Domnească de la Curtea Veche
Mâine, în ziua cinstitului praznic al Bunei Vestiri, Biserica Domnească de la Curtea Veche din Bucureşti îşi sărbătoreşte hramul istoric. În acest an, programul liturgic al sărbătorii va începe, după rânduială, chiar din această seară, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, de la ora 17:00, la finalul căreia credincioşii prezenţi se vor bucura de binecuvântarea şi cuvântul de învăţătură al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Duminică, 25 martie, începând cu ora 8:00, se vor săvârşi Acatistul Bunei Vestiri şi slujba Utreniei, iar de la ora 10:00 va începe slujba Sfintei Liturghii, urmată de parastasul pentru voievozii ctitori ai Bisericii Domneşti de la Curtea Veche.
Lăcaşul adăposteşte icoana făcătoare de minuni a Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, salvată din marele incendiu din 1847 şi adusă de la Biserica "Sfântul Anton - Puşcărie", fapt care i-a adus în timp lăcaşului numele de Biserica "Sfântul Anton - Curtea Veche", aşa cum a rămas în actele oficiale şi în conştiinţa populară. Pisania aşezată deasupra uşii de la intrare de Ştefan Vodă Cantacuzino, precum şi vechile cronici ale ţării afirmă că biserica a fost zidită de Mircea Ciobanul, probabil în a doua domnie (1558-1559), fiind terminată şi zugrăvită de urmaşul său Petru cel Tânăr (1559-1568). Anul 1560 a marcat prima sărbătorire a hramului Bunei Vestiri la Biserica Domnească. De atunci biserica de la Curtea Veche a trecut prin nenumărate încercări, dar s-a şi bucurat de numeroase danii de la domnitorii Constantin Brâncoveanu, Alexandru Moruzi, Constantin Ipsilati şi mulţi alţii. În cursul anului 2010 şi începutul anului 2011 s-a realizat lucrarea de refacere exterioară a bisericii, apoi în continuarea anului 2011 au început ample lucrări de consolidare şi refacere a clopotniţei, anexelor ei, dar şi refacerea exterioară a muzeului parohial.