La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Hramul mănăstirii de la Măgura‑Jina, județul Sibiu
La praznicul Nașterii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a săvârşit Sfânta Liturghie la așezământul monahal de la Măgura-Jina, județul Sibiu, cu ocazia hramului.
Credincioșii din comunitățile învecinate cu așezământul monahal au participat și în acest an la Liturghia arhierească din ziua de hram și s-au rugat împreună cu obștea de maici pentru a primi mijlocirea Maicii Domnului înaintea Preasfintei Treimi. Alături de ierarh s-au aflat duhovnicul mănăstirii, protosinghelul Nicon Sturza, și slujitori ai Sfintelor Altare din localitățile din jurul mănăstirii, informează Mitropolia Ardealului.
În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit a vorbit credincioșilor prezenți despre mijlocirea Maicii Domnului către Fiul ei pentru toți cei care îi aduc cinstire și i se roagă.
„Maica Domnului este cea mai apropiată mijlocitoare către Dumnezeu. De ce ne ascultă Dumnezeu rugăciunile noastre? Pentru că ea este totdeauna reprezentată în icoane purtând în brațe pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Noi dacă am înălțat rugăciuni către Maica Domnului, ea transmite mai departe durerile și plângerile noastre Fiului ei și plânge împreună cu noi. Dar mai presus de toate trebuie să înțelegem că Maica Domnului are și ea puterea ei lăsată de Fiul ei. I-a lăsat ei această putere nu să ne mântuiască, pentru că noi nu ne rugăm ei să ne mântuiască, ci să ne miluiască pe noi mai mult decât pot îngerii sau sfinții plăcuți lui Dumnezeu”, a spus ierarhul.
După Sfânta Liturghie, IPS Mitropolit Laurențiu a binecuvântat lucrările realizate la noul laborator de preparare a produselor naturiste din cadrul mănăstirii.
Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu ceremonia de acordare a Ordinului „Anastasia Șaguna” pentru monahia Olimpiada Barbu, stareța așezământului monahal. De asemenea, mai mulți binefăcători au primit diploma de apreciere din partea ierarhului.