În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Hramul Mănăstirii Pantocrator din Drăgăneşti-Vlaşca
Mii de credincioşi din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului şi din împrejurimi au participat în perioada 13-16 mai la sărbătoarea hramului Mănăstirii Pantocrator din Drăgăneşti-Vlaşca, judeţul Teleorman. Cu acest prilej a fost aşezată spre cinstire, alături de racla cu moaştele Sfintei Maria Magdalena, racla cu capul Sfântului Visarion, Arhiepiscopul Larisei, adusă de la Mănăstirea Dousikou, Grecia.
Sărbătoarea hramului Sfintei Maria Magdalena, una dintre femeile mironosițe pomenite în Duminica a 3-a după Paști, a culminat ieri, 15 mai, cu Sfânta Liturghie, care a fost săvârşită în Altarul de vară „Schimbarea la Faţă a Domnului” al mănăstirii de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, împreună cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, înconjuraţi de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul slujitorilor au făcut parte arhim. Visarion, epitropul Mănăstirii Dousikou şi conducătorul delegaţiei din Grecia, arhim. Veniamin Goreanu, consilier patriarhal şi delegatul Patriarhului României, şi protos. Sebastian Serdaru, stareţul Mănăstirii Pantocrator.
Pelerinajul cu moaştele Sfântului Visarion, Arhiepiscopul Larisei, la Mănăstirea Pantocrator este un moment istoric, a explicat PS Episcop Galaction, fiindcă sfintele odoare, după două secole, au fost readuse în România. Sfântul Visarion a vizitat Ţările Române în timpul vieții, în anul 1529, iar mai târziu, când asupra poporului român s-au abătut boli molipsitoare, precum ciuma, şi alte pagube, precum invazia de lăcuste, sfintele sale moaşte au fost aduse în procesiune în părţile de sud ale ţării.
La finalul Sfintei Liturghii, PS Episcop Gurie a mulţumit credincioşilor pentru dragostea şi răbdarea cu care au participat la sfintele slujbe şi i-a îndemnat să fie aproape de Dumnezeu pentru a dobândi veşnicia. Mulţumiri a adresat şi arhim. Visarion, epitropul Mănăstirii Dousikou, pentru ospitalitate, pentru vizita la bisericile din Capitală închinate Sfântului Visarion, Arhiepiscopul Larisei, şi a apreciat credinţa şi bucuria credincioşilor români de a se închina la moaştele Sfântului Visarion.
Delegaţia Mănăstirii Dousikou se întoarce azi în Grecia. Racla cu capul Sfântului Visarion, Arhiepiscopul Larisei, a fost adusă în ţară vineri, 13 mai, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu acordul şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Hrisostom, Mitropolit de Trikala şi Stagon, şi a preacuviosului părinte Ignatie, stareţul Mănăstirii Dousikou din Grecia.