În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Hramul Mănăstirii „Petru Rareș Vodă” din Ciceu-Corabia
Mănăstirea „Petru Rareș Vodă” din Ciceu-Corabia, județul Bistrița-Năsăud, și-a prăznuit luni, 21 octombrie 2024, ocrotitorii spirituali, pe Sfinţii Mărturisitori Ardeleni: Cuvioșii Visarion Sarai și Sofronie de la Cioara, Mucenicul Oprea Miclăuș din Săliștea Sibiului și Preoții Mărturisitori şi Mucenici Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învățătură, îndemnându-i pe cei prezenţi „să fie misionari ai Domnului nostru Iisus Hristos”, pornind de la versetul scripturistic: „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, şi Fiul Omului va mărturisi pentru el înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu” (Luca 12, 8-9).
Ierarhul a vorbit despre importanța mărturisirii credinței în vremuri secularizate, dându-i ca modele de credință și mărturisire pe Sfinții Mărturisitori Ardeleni.
Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej.
Părintele stareț Teofan Timiș a mulțumit ierarhului şi tuturor celor care ajută și cercetează mănăstirea.
După Sfânta Liturghie, IPS Mitropolit Andrei a vizitat șantierul noii biserici și al complexului monahal. Lăcașul de rugăciune a fost ridicat în decursul anului 2022, fiind pregătit pentru a fi pictat în tehnica frescă. În prezent, se lucrează și la ridicarea clădirii complexului monahal, care va cuprinde stăreția, trapeza, chiliile, muzeul și alte anexe.