La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Hramul Mănăstirii Rohia, la un secol de la întemeiere
La praznicul Adormirii Maicii Domnului, la un secol de la întemeierea sfântului lăcaș de închinare de la Rohia, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a săvârşit Sfânta Liturghie şi a participat, alături de miile de închinători veniți la hram, la procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului îndurerată.
În cadrul Sfintei Liturghii, la ectenia pentru cei adormiți, ierarhul i-a pomenit pe preotul Nicolae Gherman, ctitorul Mănăstirii Rohia, pe preoteasa Maria și fetița Anuţa, precum și pe stareții mănăstirii trecuți la Domnul. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala „Arhanghelii” a preoţilor din eparhie, dirijată de pr. lect. dr. Petrică Aurelian Covaciu.
Arhid. Vlad Verdeș a citit „Actul aniversar” la împlinirea unui secol de la întemeierea Mănăstirii „Sfânta Ana”-Rohia, 1923-2023.
Preasfințitul Episcop Iustin a rostit un cuvânt de învățătură despre istoria mănăstirii şi rolul Bisericii în viaţa creştinilor, iar la final a oferit Ordinul cultural „Nicolae Steinhardt” academicianului Nicolae Noica, directorul Bibliotecii Academiei Române, fost ministru al lucrărilor publice; lui Ciprian Olinici, secretar de stat pentru culte, şi lui Răzvan Bucuroiu, directorul Editurii „Lumea Credinţei”.