De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Măgina, Alba
În a doua zi de Rusalii, de Sfânta Treime, dată la care a fost prăznuită şi Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Mănăstirea „Sfânta Treime” de la Măgina, judeţul Alba, și-a sărbătorit hramul.
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a liturghisit şi a rostit un cuvânt de învăţătură, la Mănăstirea „Sfânta Treime” de la Măgina, judeţul Alba, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.
„Credința în Sfânta Treime și învățătura despre Sfânta Treime au o însemnătate mare și binefăcătoare pentru viața și mântuirea noastră. În primul rând, credința în Sfânta Teime ne arată că Dumnezeu, după ce a creat lumea, nu a părăsit-o, nici nu a lăsat-o în voia întâmplării. Tatăl a creat-o, Fiul a răscumpărat-o și Duhul Sfânt o sfințește, o desăvârșește, ca să ajungă într-o zi întreaga creație o împărăție a harului divin. În al doilea rând, învățătura despre Sfânta Treime ne ajută să înțelegem că Dumnezeul nostru nu este un anonim, cum spuneau unii, și nu este una cu natura, adică una cu un arbore, cu o piatră sau cu o stea, cum spuneau și spun alții, ci este o Persoană Vie, Atotputernică și Bună, Care ne vede, ne aude, ne înțelege și intervine cu tandrețe în toate circumstanțele vieții noastre”, a spus ierarhul.
La praznicul Pogorârii Sfântului Duh, IPS Părinte Arhiepiscop Irineu a liturghisit la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Parohia Platoul Romanilor, municipiul Alba Iulia, cu prilejul hramului. Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ierarhul a oferit în dar Parohiei Platoul Romanilor o raclă care adăpostește un fragment din cinstitele moaște ale Sfântului Iachint din Roma. După Sfânta Liturghie, ierarhul a săvârșit slujba Vecerniei plecării genunchilor şi au fost binecuvântate spicele de grâu care au fost împărțite mai apoi tuturor credincioșilor prezenți.