La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Hramul Mănăstirii „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” de la Rebra‑Parva
La sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, sâmbătă, 29 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Rebra-Parva, județul Bistrița-Năsăud, cu ocazia hramului așezământului monahal.
La Altarul de vară al mănăstirii, Părintele Mitropolit Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie. Pornind de la epistolele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ierarhul a evidențiat virtutea dragostei.
La momentul rânduit din cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Vlăduț Ilea, pe seama Parohiei Gârboul Dejului, Protopopiatul Dej. Răspunsurile liturgice au fost date de corul de călugări al mănăstirii. La chinonic, tânăra interpretă Daniela Nedelea a cântat mai multe pricesne. La finalul slujbei, părintele stareț Chiril Zăgrean a mulțumit ierarhului și tuturor celor prezenți la hramul mănăstirii. Toți copiii și tinerii prezenți la Liturghie au primit cărți duhovnicești din partea ierarhului.
În prezent, mănăstirea de la Rebra-Parva se ocupă de construirea Așezământului social pentru copii orfani de la Dorolea, pus sub ocrotirea Sfântului Siluan Athonitul. Lucrările de construcție au început în vara anului 2020, pe un teren de 2,5 hectare, donat de familia Dedean Ioan, împreună cu fiii Bogdan și Alin Ionuț. Așezământul va găzdui 50 de copii orfani și va fi compus din opt clădiri, printre care o biserică, un cabinet medical, ateliere de creație și alte anexe. Potrivit părintelui stareț Chiril Zăgrean, centrul social va fi administrat de Mănăstirea Rebra-Parva, iar finanțarea se va face exclusiv din fondurile mănăstirii și din donații.