În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, credincioșii Bisericii „Sfântul Nicolae”‑Ghica, paraclis universitar din București, au trăit un moment de mare bucurie
Hramul Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia
Străvechiul așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din municipiul Slobozia, județul Ialomița, și-a sărbătorit vineri, 8 noiembrie, hramul principal. Sărbătoarea Sfinților Arhangheli a adus bucurie duhovnicească pentru foarte mulți credincioși din Bărăgan.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, împreună cu Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, înconjurați de un sobor din care au făcut parte arhimandritul Rafail Mâț, vicar eparhial, stareț al Mănăstirii „Sfinții Voievozi”, arhimandritul Mihail Tărău, starețul Mănăstirii Izbuc, județul Bihor, și alți clerici.
Răspunsurile liturgice au fost date de studenți teologi și elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de arhidiaconul Iulian Turtoi.
Alături de credincioșii prezenți, veniți în număr foarte mare, s-au rugat și reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale.
Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie a rostit cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică și a vorbit despre prezența și lucrarea sfinților îngeri în viața noastră și despre Sfinții Arhangheli, ocrotitorii mănăstirii.
Preasfințitul Părinte Vincențiu a adresat cuvânt de mulțumire Preasfințitului Părinte Sofronie, care a venit cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Izbuc, în orașul Slobozia, aducând mare folos duhovnicesc credincioșilor eparhiei.
Hramul de toamnă al Mănăstirii „Sfinții Voievozi” este un prilej de sărbătoare pentru întreg oraşul, întrucât mănăstirea este cel mai vechi așezământ monahal din municipiul Slobozia.
Starețul Mănăstirii Izbuc a dăruit Episcopului Sloboziei și Călărașilor o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului pentru Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului eparhial, se arată pe site-ul sfesc.ro.