La Biserica Iancu Vechi-Mătăsari din Protoieria Sector 2 Capitală va avea loc miercuri, 20 noiembrie, de la ora 18:00, vernisajul expoziției de pictură, desen și colaj intitulată „Pe urmele Sfinților
Hramul Parohiei Parcul Domeniilor-Cașin din Capitală
Cu prilejul sărbătorii Soborului Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri, biserica Parohiei Parcul Domeniilor-Caşin, Paraclis Patriarhal, din Protopopiatul Sector 1 Capitală, şi-a sărbătorit ocrotitorii spirituali. Sfânta Liturghie de hram a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, ierarhul a explicat credincioșilor împărțirea în cete a sfinților îngeri. „În proximitatea dumnezeirii stau Serafimii, care sunt îngerii de rangul cel mai înalt. Traducerea numelui lor din limba ebraică înseamnă «cei care aprind», «cei care încălzesc». Ei transmit spre cetele cele mai jos și spre lume căldura dumnezeirii, acea chemare de a fi calzi în credință și de a urma pe Dumnezeu și a respecta poruncile Sale. Alături de Serafimi, care sunt ca văpaia de foc, stau Heruvimii cei cu ochi mulți, al căror nume se traduce prin «lucrare», căci ei sunt revărsare de înțelepciune. Aceștia sunt în proximitatea Preasfintei Treimi și împărtășesc lumii îngerilor și oamenilor cele ce sunt despre lucrarea lui Dumnezeu. Ei sunt cei prin care se comunică cuvântul adevărului lui Dumnezeu. De asemenea, în apropierea lor stau Tronurile sau Scaunele, care nu au nici o asemănare cu funcționalitatea obiectelor pe care aceste cuvinte le desemnează din lumea noastră, pentru că despre Dumnezeu doar în mod simbolic se spune că șade pe Tronul cel Preaînalt. Sprijinirea sau șederea lui Dumnezeu pe cetele de îngeri este simbolică, arătând că Dumnezeu va sta pe scaunul de judecată atunci când va judeca lumea”, a spus Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul.